Kad Linić kaže da bi krao, vjerujte mu, jer on je ozbiljan čovjek

Zoran Milanović, Slavko Linić, Zoran Milanović, Slavko Linić, sdph, isključenje, Slavko Linić, sdp h, Hrvatska, Zoran Milanović, Slavko Linić, Vesna Balenović, zviždači, Slavko Linić, Zoran Milanović, izbori, Hrvatska

Testiraju li takvim razmišljanjem memoriju nas građana i ostatka članstva svoje vlastite stranke? - pita se Vesna Balenović.

Još uvijek jako dobro pamtimo Linićeve izjave da bi krao, zbog kojih bi mu bilo koja stranka, koja iole drži do svog ugleda, trenutno i trajno zalupila vrata. Hoće li u SDP-u ta vrata Liniću ostati trajno zatvorena ili će posve suprotno, uz vatromet i zvukove fanfara biti obilježen njegov veliki „come back" na Iblerov trg, čini se ovisi samo o rezultatu predstojećih izbora za predsjednika SDP-a.
"Često sam si postavljao pitanje: Da nema kontrole, bih li ukrao? Bih! Ne sramim se. Da, ukrao bih! Ali osnovna je pretpostavka: mora biti mnogo novca, sam moram u tome sudjelovati, i moram poduzeti sve da me nitko ne otkrije.", rekao je Slavko Linić 2001. godine. To nije bila izjava nedoraslog školarca dok širom otvorenih očiju promatra prve crvene trešnje u susjedovom vrtu, već je to bila izjava potpredsjednika Vlade RH zaduženog za gospodarstvo i potpredsjednika vladajuće stranke! Takvo javno opredjeljivanje za kriminal, kako je to počinio Slavko Linić, u Hrvatskoj nikad nije bilo zabilježeno, nije nikad bilo niti će biti u skladu sa interesima i svjetonazorom građana Hrvatske, pa ga zato valja osuditi i od njega se javno distancirati. Zašto to do sada nije učinio SDP, ne znam. - rekla je Vesna Balenović.
Na žalost, riječi su to, koje pojedinim kandidatima u skorim izborima za predsjednika SDP-a, čini se uopće ne smetaju, kako bi Linića vratili u vlastite redove i rehabilitirali ga!?
Te iste 2001. godine, Linić je kao predsjednik Nadzornog odbora INE, zadužen za nadzor zakonitosti poslovanja, blagoslovio moj otkaz, nakon što sam u INI otkrila i prijavila višemilijunski kriminal. DORH je kasnije potvrdio točnost moje kaznene prijave i postojanje brojnih kaznenih djela počinjenih na štetu INE, na koja sam Linića osobno upozorila i zbog čega sam protiv njega kasnije podnijela kaznenu prijavu.
Kada s današnje perspektive povežem Linićevu izjavu da bi krao velike novce i činjenicu da sam se upravo njemu u prostorijama Vlade RH prvome s punim povjerenjem obratila za pomoć s brojnom dokumentacijom o milijunskom kriminalu u INI, sve mi postaje jasnije. Jedino mi danas nije jasno kojim bi to smjeru novi SDP krenuo s takvim Linićem, kao svojom perjanicom i hoće li ga novi predsjednik SDP- a možda imenovati glavnim blagajnikom stranke ili ministrom financija u sjeni, kad mu je već tuđi novac tako mio i drag. - rekla je Vesna Balenović.

Predsjednica udruge „Zviždač"
Vesna Balenović