Josipović: Bez obzira na zahtjev Srbije, Oluju ćemo slaviti i dalje!

Ivo Josipović, Dobar loš zao emisija, Mario Vrankić, Ivo Josipović, Europska unija, Ivo Josipović, BIH, ateisti, Božić, Hrvatska, Ivo Josipović, Predsjednik Republike, europski uhidbeni nalog, slučaj Perković, rasprava o ustavnim promjenama, Ivo Josipović, Ured predsjednika Republike, kbc rebro, Rebro, Ivo Josipović, Predsjednik Republike Hrvatske, Ivo Josipović, oluja, obrambeni rat, Ivo Josipović, BIH, Hrvati u BIH, Ivo Josipović, Ivo Josipović, Međunarodni sajam gospodarstva Mostar za posjetitelje, Mostar, Predsjednik Ivo Josipović, posjet SAD-u, s američkim investitorima, Barack Obama, Ivo Josipović, Hrvati u BIH, Ivo Josipović, Predsjednik Ivo Josipović, predsjednički kandidati, predsjednički izbori,  predsjednički kandidat
Predsjednik Ivo Josipović komentirao je danas tužbu za genocid. Kazao je da ne želi unaprijed prognozirati stvari te kako naš pravni tim čini sve da uspije. Osvrnuo se i na zahtjev iz Beograda da Hrvatska 5. kolovoza prestane slaviti Dan pobjede i domovinske zahvalnosti.

- Bez obzira na to što iz susjedstva očekuju da prestanemo slaviti Oluju, mi to sasvim sigurno nećemo. Oluja je akcija u kojoj je Hrvatska osigurala svoju slobodu i teritorijalni integritet. Mi smo sada jedno zrelo, demokratsko društvo, koje cijeni svoju povijest, cijeni svoj obrambeni rat. Ali naravno tamo gdje je bilo zločina, pa i s naše strane, smo spremni reagirati. Ako ne bude genocida, nemamo što očekivati, a u slučaju pozitivne odluke u tužbi su navedena naša očekivanja - pojasnio je Josipović.

Rekao je i da bi referendum o dvojezičnosti poslao na Ustavni sud te da je procjena Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, koje je napisalo da je poljuljano povjerenje u cijelu Vladu s obzirom na broj ministara koji sjede u Nadzornom odboru HBOR-a, ''individualna odluka''. Smatra da treba povući pouku i da kod donošenja odluka tih vrsta postoje rigoroznije kontrole svih ovlasti.

vecernji.hr