Josipa Lisac odgovorila na kritike o svojoj izvedbi

josipa lisac, himna
RTL.hr

Svečanost izvođenja himne Republike Hrvatske na današnjoj inauguraciji u RH pripala je Josipi Lisac koja je, kao i uvijek, dala svoj prepoznatljivi touch, ali nije naišla na odobravanje Hrvata koji su se komentarima na društvenim mrežama uglavnom zgražali na ovu izvedbu.

Josipa je pred okupljenima na Pantovčaku uz klavirsku pratnju Zvjezdana Ružića izvela himnu 'Lijepa naša domovino' a nakon brojnih negativnih komentara na društvenim mrežama, oglasila se i sama Josipa.

Mene je bilo strah. Morala sam se rano ustati i to je za mene nešto strašno. Ja koja se dižem oko 11 sati, onda si možete misliti kako je meni bilo. I glas mora biti u top formi“, rekla je Josipa Lisac

Svoju današnju izvedbu je komentirala kao vrstu slobode: „Treba voljeti svoju zemlju, biti slobodan u njoj, treba stvarati u njoj. Voljeti sebe i sve oko sebe", kazala je.

"Čini se da Milanović nije čuo unaprijed kako će Josipa Lisac izvoditi hrvatsku himnu. Ovo je bilo jezivo. Karikatura na himnu", samo su neki od brojnih podrugljivih komentara nakon današnje ceremonije na Pantovčaku.