Jedan od zaražene braće, konačno progovorio o svemu

Jedan od zaražene braće, konačno progovorio o svemu
24sata

Braća blizanci, koji su prvi zaraženi koronavirusom u Hrvatskoj, rekli su da su smješteni u istoj sobi u izolaciji. Soba u kojoj borave zaključana je i gotovo nitko ne ulazi. Sami mjere temperaturu, razinu kisika u krvi i otkucaje, a osim toga, videonadzorom je pokrivena 24 sata.

S liječnicima razgovaraju preko interfona ili mobitelom. Što se samog zdravstvenog stanja tiče, osim temperature koja nije prelazila 38 stupnjeva Celzijevih, nemaju druge simptome i dobro se osjećaju.

"Osoblje koje je u zaštitnim odijelima otključa sobu, ostavi hranu i udalji se. Oni uzimaju hranu, opet ih zaključaju", kazali su i dodali kako je pribor od plastike i baca se u posebne kante za smeće.

Tretmanom u bolnici su prezadovoljni. Kažu kako vide da su poduzete sve mjere zaštite te kako svi tamo rade s maksimalnom ljubavi i pažnjom. Osim nadležnih liječnika, kontaktira ih i ravnateljica, zbog čega zahvaljuju svima u bolnici, ali i prijateljima i kolegama na porukama podrške.

"Osjećam nelagodu zbog toga što sam donio koronavirus u Hrvatsku. Vjerujte mi, da sam znao, ne bih otišao na put. Odgovorno tvrdim da u vrijeme mog boravka u sjevernoj Italiji nije bio zabilježen niti jedan slučaj koronavirusa. Panika se proširila u petak navečer, kad sam se već vratio u Hrvatsku", zaključio je prvi oboljeli od koronavirusa u Hrvatskoj.