Janica Kostelić se posvetila majčinstvu, evo tko je njezin nasljednik

janica kostelić, nasljednik

Foto: Net.hr

Za novog državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za šport je predviđen 61-godišnji ekonomist Tomislav Družak, dugogodišnji i pouzdani član HDZ-a i član Predsjedništva Kluba utemeljitelja HDZ-a "Dr. Franjo Tuđman".

Od nekoliko sportova u kojima je bio dužnosnički angažiran (veslanje, nogomet, kajak, vaterpolo) Družak je bio najprisutniji u vaterpolu pa tako na ovu dužnost dolazi s mjesta predsjednika Nadzornog odbora Hrvatskog vaterpolskog saveza, predsjednika Zagrebačkog vaterpolskog saveza, izvršnog dopredsjednika HAVK Mladost i ali i člana Upravnog odbora Saveza sportova grada Zagreba.

A sve su to dužnosti, kada ta odluka bude službena, koje će novi državni tajnik morati napustiti kako bi izbjegao okolnosti sukoba interesa.

Družak je tako naslijedio Janicu Kostelić koja je od te dužnosti odustala radi želje da se potpuno posveti majčinstvu i sinu Oskaru, a u čijoj je odsutnosti taj posao obavljao njen zamjenik Krešimir Šamija.

Inače, Družak na ovaj posao dolazi iz Zagrebačkog Holdinga, s mjesta voditelja Podružnice Vladimir Nazor, putničke agencije specijalizirane za putovanja djece i mladih.