Jandroković (HDZ) optužio premijera da štiti ubojice

... a trenutačni spor Banskih dvora i Europske komisije ide na ruku HDZ-u, zastupnici glavne oporbene stranke slabo su iskoristili priliku da politički diskreditiraju vladu Zorana Milanovića.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko nije ni došao u Sabor, jer u Njemačkoj kancelarki Angeli Merkel pomaže u predizbornoj kampanji, pozivajući tamošnje Hrvate da glasuju za njezin CDU. "Gdje vam je predsjednik stranke? Lobira li u inozemstvu za sankcije Hrvatskoj", provocirao je Milanović HDZ-ove zastupnike. No, najveća je enigma zašto, u situaciji kad je poznato da u Kukuriku koaliciji postoje prijepori između SDP-a i HNS-a u vezi s rješavanjem krize s Bruxellesom, hadezeovci nisu postavili ni jedno pitanje potpredsjednici Vlade Vesni Pusić.

Nakon što je završilo aktualno prijepodne i ministri se razišli, HDZ je tražio stanku, a potom je Davorin Mlakar tražio da Vesna Pusić opet dođe i objasni što se događa sa sankcijama. Ali, ona je tada već bila na sjednici Vladinog užeg kabineta.

Glavni teret hrvanja s Milanovićem u HDZ-u je preuzeo Gordan Jandroković. "Koji su stvarni razlozi da ste se odlučili na izmjenu zakona tri dana prije ulaska u EU. Želite li štititi ljude i strukture koje su povezane s ubojstvima u vrijeme komunističkog sustava? I sam u to vjerujem.

Druga je ta da želite skrenuti pozornost s teške gospodarske situacije za koju vaša vlada, nažalost, nema rješenje", rekao je Jandroković.

"Trebat će dosta vremena da javnost čuje sve oko ovog pitanja koje je u našim katkad palanačkim okvirima jako napuhano, a u europskim okvirima ne postoji", rekao je Milanović. D.Ciglenečki, Z.Crnčec.


glas-slavonije.hr