Jadranka Kosor žestoko se obrušila na Kolindu Grabar Kitarović

Jadranka Kosor žestoko se obrušila na Kolindu Grabar Kitarović
"Netko bi gospođu Kolindu Grabar Kitarović trebao obavijestiti da je do jučer bila dužnosnica NATO-a, istaknula je Kosor i dodala: Da je takvu izjavu dala u vrijeme dok je bila u NATO-u, to bi doslovno izazvalo "breaking news", kaže Kosor, a prenosi politikaplus.com.

Inače, kandidatkinja HDZ-a za predsjednicu države Kolinda Grabar Kitarović na svečanosti osnivanja Zajednice branitelja HDZ-a Gojsko Šušak Grada Zagreba kritizirala je aktualnog predsjednika Ivu Josipovića. Kako je rekla, žao joj se da se danas na ljude u hrvatskoj odori gleda kao na teret za proračun kroz proračunska sredstva koja se izdvajaju za obranu ili kao na topovsko meso za one koji su izabrali otići u misije u Afganistanu. Hrvatskim oružanim snagama potrebno je vratiti ponos i dostojanstvo jer prenose glas o Hrvatskoj na raznim mjestima, pa tako i u Afganistanu, a među njima veliki je broj hrvatskih branitelja.

"Imamo vrhovnog zapovjednika koji tu i tamo možda posjeti pokoju jedinicu, ali sve što radi, je zapravo da dijeli odlikovanja i promaknuća", prozvala je Grabar Kitarović Josipovića. HDZ-ova predsjednička kandidatkinja ističe kako Hrvatskoj treba vrhovni zapovjednik, odnosno zapovjednica, koja će voditi brigu da su hrvatske Oružane snage "u skladu s našim mogućnostima, ali isto tako i da su uvijek spremne i sposobne obraniti suverenitet dostojanstvo i slobodu Hrvatske".

"Budimo ponosni na naše Oružane snage i ponašajmo se tako prema njima", poručila je Grabar Kitarović.

Izvor: dnevno.hr