'Jadranka' je u potrazi za čak 600 sezonskih radnika

posao, krediti, posao, posao, nezaposlenost, posao, karijera, posao, FBIH, posao, posao, nezaposlenost, studenti, poslodavci, posao, nezaposlenost, posao, posao, karijera, nezaposlenost, posao, FZZ, grčka, nezaposlenost, Livno, posao, Livno, posao, radnici, praznici, blagdani, neradni dan, posao, učenici, studenti, nezaposlenost, posao, nezaposlenost, posao, BIH, oglas, štela za posao, posao, posao, nezaposlenost, posao, zapošljavanje, nezaposlenost, posao, posao, biro, BIH, nezaposlenost, Mladen Bošković, nezaposlenost, posao, BIH, omladina, posao, Rama, prozor/rama, nezaposlenost, posao, posao, nezaposlenost, poduzetnik, javna poduzeća, posao, zapošljavanje, mostarski crnjaci, zanimanja, popis, nezaposlenost, posao, razgovor za posao, posao u inozemstvu, nezaposlenost, HNŽ, zavod za zapošljavanje, posao, inžinjeri, Hrvati, posao, želje, Njemačka, priča, gastabajter, demant, Fra Zvonko Tolić, posao, nezaposlenost, posao iz snova, posao, BIH, dijaspora, odlazak, odlazak na rad u inozemstvo, odl
Netom nakon što su se sezonci vratili s ovogodišnje turističke sezone, a neki su kući stigli tek skrajem listopada, poslodavci s mora već su u potrazi za radnom snagom za novu sezonu 2018.. No, ne ide im sve po planu, javlja Glas Slavonije.

Tako je lošinjska grupa Jadranka u Đakovu pozvala u srijedu zainteresirane na razgovor i prijavu u Gradsku knjižnicu i čitaonicu. Jadranka je u potrazi za čak 600 sezonskih radnika - traži konobare, barmene, kuhare, pomoćno osoblje u kuhinji, sobarice, čistačice, spa terapeute, recepcionare, radnike u hortikulturi, prodavače, slastičare, pekare, skladišno-transportne radnike i dr.

No, pozivu se odazvalo tek 50-ak nezaposlenih, mahom mlađih, i to žena. A nekada se u prostor gdje su pozvani sezonci nije moglo ući - gužva je bila i unutra i ispred 'biroa'. No, očito, ta su vremena prošla, a odaziv u Đakovu potvrđuje deficit sezonaca. Razlog je njihov radni egzodus u inozemstvo.

Direktor grupe Jadranka Jadranko Dumenčić i sam priznaje da sezonaca nema, no da je ove godine ipak nešto bolja situacija nego prethodne. Nada se da će u ovom obilasku Slavonije 'riješiti' bar 200 sezonaca. Radnike će privući istinom o poovanju, kako poštuje ugovore što se tiče plaća i drugih radnih prava, smještaja, prehrane i dr.