'Ja sam djevojčica čiji je otac napravio nered u osnovnoj školi u Vrgorcu i htjela bih da čujete i moju stranu priče'

Moj otac je hrvatski branitelj, a pritom je vojni invalid, imao je dva srčana udara koja je jedva preživio. Mom ocu nema pomoći već samo transplantacija srca i on se ne smije sekirati. A ovo je sve počelo kad je nastavnica M. uzela moj sastav po imenu Galeb Jonatan živi u meni i još je rekla da sam ja nesposobna za napisati ovaj sastav i da ga ona neće vratiti nego tek kad završi škola. 04.06.2013. god. ja i moj otac smo otišli na miran način u školu da me ispišu i rekla sam da ja dobrovoljno napuštam 8. razred i da me nitko nije prisilio, a moji roditelji su me podržali u svemu. Moj otac je samo branio moja prava. Budući da prema zakonu 30 neopravdanih znači direktno isključenje. Ja sam samo htjela ponoviti osmi razred i da budem netko i nešto u životu i da upišem srednju školu ali razrednica je opravdala moje sate bez ovlaštenja mojih roditelja, a meni nije ona ni skrbnik niti roditelj.

Tata u petak odlazi u školu i lijepo kaže da svjedodžba mora biti na stolu. Moj otac u ponedjeljak odlazi u školu gdje ga čeka iznenađenje - nastavnica je opravdala moje sate. I molim pravobraniteljicu gospođu Milu da mi pomogne i tako molim hrvatske branitelje da mi pomognu.

A ministar Jovanović nije se zapitao kako su djeca hrvatskog branitelja. Moj otac je išao do kraja po zakonu, on je branio moja prava tako je napisano u mojoj izjavi iz Ljubuškog. Sa mnom je pričao gospodin J.B. socijalni radnik. Dok je moj otac ginuo na ratištu, a oni sjedili u fotelji, ovako država za koju se borio uzvraća!

Nastavnica M. živi u mom susjedstvu, odatle dolaze sve ove netrpeljivosti. Ja nisam mogla više izdržati njeno šikaniranje i omalovažavanje pa sam odlučila prekinuti školovanje kako bi ponovno upisala osmi razred u drugoj školi gdje nema šikaniranja i omalovažavanja gdje bi mogla pokazati i dokazati da imam malo više inicijalnog znanja nego što je nastavnica M. napisala koja je odredila da ja nemam nego 20 posto inicijalnog znanja. Tko je ona da ocjenjuje inicijalno znanje djece. Moj otac je izjavio: zar je došlo do toga da pojedinac mora uzeti pravdu u svoje ruke.

I molim da ne pišete da sam ja prisiljena da ne idem u osnovnu školu kako je izjavio ravnatelj osnovne škole.

Zahvaljujem se na razumijevanju"'.

Index.hr