Izbjeglice poljima i kukuruzištima ulaze u Hrvatsku

izbjeglice
izbjeglice

Policijskim kombijima prevoze ih do željezničkog kolovodra u Tovarniku te do jedne sporedne ulice nedaleko od središta mjesta, gdje čekaju na prijevoz vlakom ili autobusima do nekog od prihvatnih centara.

U Tovarniku 2000 ljudi

Procjenjuje se kako je u Tovarniku trenutačno oko dvije tisuće migranata, i taj je broj isti u posljednja 24 sata. Naime, dok se jedni odvoze u prihvatne centre, drugi migranti ubrzo pristižu. Među migrantima su djelatnici mnogih služba, poput Hitne medicinske pomoći i Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije, Hrvatskoga Crvenog križa, koji im dijele pitku vodu, hranu, voće te higijenske i druge potrepštine.

Interventna policija na terenu

Mjesne vlasti u Tovarniku aktivirale su pripadnike Civilne zaštite koji su se također uključili u pružanje pomoći migrantima. S obzirom na to da na mjestu gdje borave brzo nastaju velike količine otpada, dio stanovništva angažiran je na njegovu uklanjanju i odlaganju u dopremljene kontejnere. Očekuje se da će se dovesti još kemijskih zahoda.

Stanje u Tovarniku nadziru pripadnici interventne policije, a sve prate i mnogi strani i domaći mediji te se u Tovarniku mogu vidjeti televizijske ekipe iz Poljske, Češke, Mađarske, Njemačke i Austrije te čak novinari nekih američkih medija.

Hina