Ivo Josipović: "Hrvatska bližeg susjeda od BiH nema"

Josipović je ocjenu iznio u kratkom govoru tijekom prijama za 400-tinjak uglednika iz svijeta kulture, zabave, nauke, politike i ekonomije Hrvatske i BiH održanog sinoć u zagrebačkoj Gliptoteci.

"Nakon dvodnevnog boravka najvišeg političkog izaslanstva BiH u Zagrebu mogu reći da je ovo bio jedan od izvrsnih međudržavnih posjeta", rekao je Josipović.

Hrvatski predsjednik kazao je kako je posjet Predsjedništva BiH potvrdio dobre odnose između dviju zemalja te je ustvrdio kako ljude s obje strane tisuće kilometara duge granice povezuje toliko toga da Hrvatska bližeg susjeda od BiH nema.

"Obnovimo stara i stvorimo nova prijateljstva i zaželimo BiH i Hrvatskoj dobru i uspješnu europsku budućnost", kazao je na kraju kratkog govora Josipović.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović izrazio je zadovoljstvo dvodnevnim vrlo uspješnim posjetom.

"Posjet je bio vrlo uspješan jer smo jučer i danas u Zagrebu osjetili prijateljstvo i želju za dobrom saradnjom dvaju susjeda te smo dobili obećanje da ćemo dobiti potporu na putu prema EU i da će se riješiti sporna pitanja, i osjetili da to ovdje stvarno žele", rekao je Radmanović.

Oko 400-tinjak pozvanih uglednika zabavljali su umjetnici koji također spajaju Hrvatsku i BiH. Program je otvorila Josipa Lisac koju je na lutnji pratio Edin Karamazov, nastavio je Ibrica Jusić, a do kraja događanja u Gliptoteci još su pjevali Boris Novković i Kemal Monteno.

fena