Istraga se širi i na Milanovića?

Zoran Milanović, supruga, Zoran Milanović, Hrvati u BIH, pomoć, Zoran Milanović, Hrvati u BIH, Zoran Milanović, Sarajevo, Mostar, Zoran Milanović, Sanja Milanović, rastava, BIH, Zoran Milanović, Zoran Milanović, Milan Bandić, kriza, Zoran Milanović, sdph, predjednički izbori, izbori u RH, Hloverka Novak Srizić , Zoran Milanović, Zoran Milanović, premijer Vlade RH, kletva kralja Zvonimira, Zoran Milanović, BIH, Zoran Milanović, Zoran Milanović, DORH, Saborski zastupnici
Postoje samo dva smjera istrage, jedan je prema dolje - da se ustanovi kome je sve blagajnica dijelila novce, i drugi dio istrage je onaj prema gore - da se ustanovi tko je nalogodavac za taj sumnjivi posao, odnosno tko je u tom kriminalnom lancu naložio da se tako izdaju putni nalozi, rekao je novinar Gordan Malić u HRT-ovom Studiju 4.

Ovdje je riječ o 117 putnih naloga što po izjavi tadašnjeg ministra financija iznosi oko 50% budžeta za putne naloge. Da meni netko isprazni 50% kućnog budžeta, ja bi to znao, dodao je.

- U ovom slučaju je teško spekulirati. Ja mislim da je Milanović kao premijer i šef svom šefu kabineta trebao znati koliko novca ima u budžetu za putovanja, na koji je način taj novac odlazio iz blagajne, kome je odlazio i zašto. To nije samo elementarna ekonomija jednog domaćinstva ili bilo kojeg ureda u Vladi, nekom poduzeću. To je naprosto zakonska obveza.

Tu je riječ o nesavjesnom poslovanju u najmanju ruku, ali ja mislim da je u pitanju i nešto više. Mislim da je to jedan modus operandi na koji se izvlačio novac iz proračuna i na koji se on izvlači otkad pamtimo. To su stvari koje se događaju, ali rijetko ih vidimo i primjećujemo na vrhu, na tako visokim adresama. Ali svi znaju čemu služe putni nalozi, kako se izdaju dnevnice, kako se odlazi u inozemstvo i kako se na taj način pere ili izvlači novac iz javnih poduzeća, ali i iz drugih poduzeća.

Porezna uprava se time redovito bavi, međutim u Milanovićevo vrijeme se time nije bavila. Ona se bavila nekim drugim stvarima. Npr. postoji jedan spor između Porezne uprave i tvrtki gospodina Tedeschija. Kako sam čuo, na drugostupanjskoj razini Porezna uprava je dobila. Riječ je o neplaćenim dugovima za tvrtku Neva u visini od 30 milijuna kuna, kazao je između ostalog Gordan Malić, donosi HRT.

Prije nekoliko dana Malić je na svom profilu na facebooku prognozirao kako ćemo imati još jednog premijera u pritvoru.

- Otkud znam? Kao prvo, Zoka se raspricao. Otvara lanjske teme, podgrijava staru sarmu. Opet se uhvatio Plenkoviceve mame. Trazi varnicu u pepelu kako bi skrenuo pozornost sa Sauche. Da bi Sauchi u pritvoru bilo lakse, jer mlad je i zelen, prozirnoga tena, mogao bi puknuti brzo. Baš tako se i Sanader uzdao u Barisica, bio siguran u Kosoricu, i polagao nade u Bajica. A onda se jednog dana sve promijenilo..