IPAK BIJELI BOŽIĆ? Zoran Vakula najavljuje što nas čeka

snijeg, Slavonija, zoran vakula, snijeg, zoran vakula, vremenska prognoza
Iako će ujutro biti maglovito, poslijepodne se očekuju duža sunčana razdoblja. Na Jadranu će se najdulje uživati u suncu, ali i u višim temperaturama od uobičajenih za prosinac. Tako, primjerice, u srednjoj Dalmaciji će se temperature penjati do čak 13 stupnjeva.

Vikend sunčan i snježan ali samo u gorju

Ako i bude vjetra danas, bit će slab, a očekuje se samo u gorju gdje bi trebao puhti sjeveroistočnjak. Na Jadranu će se tek povremeno javljati umjerena bura, posebice podno Velebita gdje su ipak mogući i olujni udari.

U Zagrebu će prevladavati oblačno, uz već uobičajenu jutarnju maglu. Poslijedne je moguće sunce, a vjetra ne bi trebalo biti. Temperature ne bi trebale padati ispod nule, čak ni navečer, ali najviša dnevna temperatura ipak će biti pet stupnjeva.

Vikend će biti sunčan, hladan i snježan. Jutra će u gorju i nizinama obilježiti magla, temperature će ići i po nekoliko stupnjeva u minus, a predviđaju se i oborine poput susnježice. Unatoč višim temperaturama na Jadranu, zbog bure vjerojatno neće biti tako toplo.

Idući tjedan - hladno i snijeg

U vremenskoj prognozi na HRT-u Zoran Vakula najavio je zahlađenje od idućeg tjedna, a od utorka i snijeg koji je moguć i u nizinama ali u vrlo malim količinama

HAK: Pripazite na poledicu i maglu

Zbog jakog vjetra na dijelovima autoceste A1 vozi se uz ograničenja, a na Jadranskoj magistrali je na pojedinim dionicama na snazi zabrana vožnje za autobusne na kat, dostavna vozila, kamp prikolice i motocikle, izvještavaju iz Hrvatskog autokluba.

Kolnici su mjestimice vlažni i sklisku u unutrašnjosti te u Istri, a tijekom jutra je moguća i poledica. Zbog magle je smanjena vidljivost u Zagrebu, a a HAK vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

index.hr