Incident će ostati nedorečen

Davor Domazet Lošo, geostrateg, geopolitičar, Politika, Ivo Josipović, Tomislav Karamarko, Sustav nacionalne sigurnosti, korupcija, Davor Domazet Lošo, admiral , Ivo Josipović, HDZ RH, Kolinda Grabar Kitarović, Bosna i Hercegovina, bošnjački dužnosnici, Davor Domazet Lošo, Davor Domazet Lošo, Hrvatska zemlja, Davor Domazet Lošo, Davor Domazet Lošo, Admiralovi zapisi 2
Incident će ostati nedorečen, ali slika Hrvatske kao nacističke zemlje će ostati i ona je poslana u svijet, rekao je admiral Lošo, komentiravši incident na splitskom Poljudu

Hrvatsku se željelo prikazati kao zločinačku zemlju kao što se to htjelo prikazati 1991. godine miniranjem židovskog groblja na Mirogoju, ocijenio je večeras admiral Davor Domazet Lošo koji se telefonski javio u Bujicu, komentiravši incident, odnosno iscrtavanje kukastog križa na travnjaku na splitskom Poljudu uoči utakmice između hrvatske i talijanske nogometne reprezentacije.

"Slažem se s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom da policija odmah može ustanoviti tko su počinitelji, no ministru Ostojiću to nije u interesu. Incident će ostati nedorečen, ali slika Hrvatske kao nacističke zemlje će ostati i ona je poslana u svijet", rekao je admiral Lošo.

"Hrvatska nogometna reprezentacija se veže s hrvatskom državom, prepoznatljiva je i uspješna, a njima smeta držanje ruku na srcu prilikom sviranja himne, hrvatski identitet istaknut na dresu. Željeli su ovladati HNS-om, a u pozadini je i pitanje samog Dinama", ocijenio je Lošo.

Lošo je kazao da „nije slučajno da se koristi Split, da povampireni jugoslaveni hodaju Hrvatskom" te da nije slučajno da je premijer Zoran Milanović dao sintagmu predizbornoj ili izbornoj kampnji: "Mi ili oni".

"Vode rat do istrebljenja. Hrvatskoj nogometnoj reprezetaciji slijedi izbacivanje iz europskog prvenstva što će dovesti do turbulencija u Hrvatskoj, a to im odgovara.

Taj plan treba razotkriti jer su ova vremena po mnogočemu slična onima 1991. Tada je vladala vanjska agresija protiv Hrvatske, a sada vlada unutarnja agresija ortodoksnih Jugoslavena, KOS-a, UDBE i ovo je njihov rukopis", zaključio je Lošo.

Izvor: direktno.hr