FOTO  In memoriam: Thomas Crowley

Torcida, mural, Thomas Crowley, Žan Ojdanić, Thomas Crowley, in memoriam, hos

Hrabri irac je rođen u Manchesteru 1940. godine i na početku agresije na Hrvatsku spakovao je svoje stvari i zaputio se u pomoć Hrvatima.

Thomas je imao bogato ratno iskustvo jer je ratovao po raznim ratištima, a jedno od je i ono u Vijetnamu. U 32 . godine vojnoga staža njih  28. je proveo na ratištima.

Treba istaći i to da je bio pripadnik elitne jedinice SAS. Kod njega nije bilo šale što se tiče rata i nikada nije podcjenjivao neprijatelja,  a ostat će upanćen po obrani Škabrnje gdje je minirao naše rovove prilikom povlačenja i   onda je naveo naše minobacače da gađaju taj položaj, Srpski agresori su spas potražili u rovovima koji su bili minirani.

Hrabri Irac je poginuo je 10.06.1995. godine na Dubrovačkome ratištu i to baš od mine koju je on  postavio. Iznimo je volio Hrvatsku i stalno je govorio kako će poslje rata ostati živjeti tu ali na žalost nije dočekao taj dan.

Danas 21. godinu poslje njegove smrti on nije zaboravjen i na Splitskome groblju Lovrinac upalit će se svjeće i položiti cvjeće na njegovo posljednje počivalište.

Prija dvije godine Ivica Lozina biši pripadnik 4. gardijske brigade sa udrugom IX. bojne HOSa organizirao je maraton za sve poginule strane dragovoljce koji su poginuli u Hrvatskoj vojsci i policiji. Maraton je trčan od Dubrovnika do Splita.

Počivao u miru Božijem i laka ti Hrvatska gruda koji si iznimno volio i svoj život za nju položio.

Tekst i foto: Ivica Lozina