FOTO  In memoriam Ratko Bolović-Kum

Ratko Bolović-Kum, in memoriam

Ratko Bolović je rođen u Brelima 1969 godine. Živio je momačkim životom,  ali nijednog trenutka nije dvojio kada je krenula četnička agresija na Lijepu našu Hrvatsku i na samom početku  pristupa Zboru narodne garde 4 brigade u izvidnički vod koji poslje prerasta u Izvidničku satniju.

Učestuje u obrani Zadra, a onda sa svojim suborcima i u deblokadi Dubrovnika. Nakon deblokade Dubrovnika izvidnički vod vrši dubinska izviđanja prema Ravnom i osvaja kjučnu kotu Lisac kada ginu zapovjednik izvidničkoga voda Franko Zagorčić i Zoran Lendić - Kum 1, te još dva pripadnika 2. bojne Petrar Akrap i Stanko Vukojević. Prilikon izvlačenja mrtivh suboraca Ratko je teško ranjen u nogu i onda prolazi rehabilitaciju koja je bila teška i mukotrpna.

Nakon oporavka ne posustaje nego sa svojim suborcima i prijateljima obilazi mjesta stradanja svojih suboraca i prijatelja. Pokojni Ratko je bio oličenje čovjeka, prijatelj od glave do pete koji ni u jednome trenutku nije štedio sebe iako je imao problema sa nogom u koju je ranjen. Iznad svega volio je svoj Hajduk svoju obitelj i prijatelj. Nije mu bilo teško potrošiti i zadnju kunu za prijatelje, obitelj i Hajduk.

Bio je strastveni vozač i ljubitelj motora, a poginuo je pod još nejasnim okolnostima na izlazu  sa auto puta u mjestu Vrpoje kraj Šibenika. Na njegovom posljednem ispraćaju kakav Makarska i Brela ne pamte bilo je preko tisuću bajkera iz cjele Hrvatske, ali i susjednih država .

Za njim su u tuzi ostala roditelji, supruga i djeca , te mnogi suborci i prijatelji .Sveta misa za pokojnoga Ratka Boloviča služiće se sutra u crkvi svetoga Stjepana u Brelima sa početkom u 19 sati. Prijatelju, suborče i  legendo počivaj u miru Božijem i neka ti je laka Hrvatska gruda koju si toliko volio. Vozi stazama nebeskim. Amen.

Ivica Lozina