FOTO  In memoriam: Mate Mustapić

Mate Mustapić, in memoriam

Mate je rođen ne tako davne 1963 godine u istoimenom mjestu gdje je i završio osnovnu školu, te pomagao ocu i majci oko čuvanja blaga u docima oko škrte Medovačke zemlje.

Nakon završetka osnovne škole završava i srednju školu za vozača motornih vozila. Mate je bio dobra duša mjesta.  Nije bilo  osobe koja ne  bih pozvala našega Matu i obratila se za bilo kakvu pomoć.

Dolazi i ta krvava godina 1991 kada četnici i JNA napadaju ljepu našu domovinu Hrvatsku . Mate niti jednoga trenutka nije dvojo što napraviti i učiniti te se pridružuje postrojbama HOSa i hrabro brani jedinu nam domovinu Hrvatsku.

Nije bilo te zapovjedi koju nije izvršio ni terena od Kruševa,Dubrovnika, Sinja ni akcije u kojoj nije sudjelovao. Nije tražio čin ni odlikovanja, jer je išao srcem i davao je cjeloga sebe. Nakon smirivanja napada JNA i četnika prelazi u 73. bojnu vojne policije i tu sudjeluje u čuvanju reda i mira u našoj ljepoj domovini.

Odlikovan je spomenicom domovinskoga rata i medajama ljeto i oluja, te spomenicom Domovinske zahvalnosti i  mnoštvo puta je pohvaljivan od strane zapovjednika za svoj izniman rad i zalaganje. U vojničkoj karijeri nije bilo minusa samo veliki plusevi.

Nakon umirovjenja vraća se u svoj rodni Medov dolac i već narušenoga zdravja i dalje pomaže potrebitima ne mareći za sebe ni svoje zdravje Jučer su čak i ptice prestale pjevati na veličanstvenome ispraćaju našega Mate.

Za njim u tuzi ostaju njegovi najmiliji brat Stipe sestre Marija, Anka i Zore i mnogi prijatelji i poznanici.

Hvala svima u ime obitelji koji su jučer došli na posljedni ispraćaj oličenja dobrote, Hrvatskoga sina i junaka obranbenog domovinskoga rata Mate Muspapića.

Prijatelju i suborče počivaj u miru Božijem i neka ti je laka Hrvatska i Medovačka gruda.

Tekst i foto by:Ivica Lozina