Ima li Vlada novog izvanrednog povjerenika: Fabris Peruško naslijediti će Antu Ramljaka?

Agrokor, Agrokor
Novi Vladin povjerenik za Agrokor trebao bi biti Fabris Peruško, doznaje Večernji list. Peruško je član uprave Tiska te je u Agrokor bio uključen kao savjetnik te poznaje sustav i proces restrukturiranja, a ima i podršku većine vjerovnika.

Peruško u svibnju 2017. dolazi na poziciju člana uprave zaduženog za financije i restrukturiranje u Tisak. Vjeruje se da je upravo Tisak bio jedna od kompanija iz sustava Agrokor u financijski i poslovno najtežoj situaciji. Nova uprava Tiska uspjela je u iznimno kratkom roku stabilizirati poslovanje te vratiti profitabilnost, čime je sačuvano oko 3.600 radnih mjesta.

Spašavanjem Tiska napravljen je i važan korak u očuvanju hrvatskih izdavača tiskanih medija, budući da su kiosci Tiska kao i Tiskova distribucijska mreža njihov glavni prodajni kanal. Njegova zamjenica trebala bi biti Irina Weber, koja je također uključena u proces restrukturiranja gdje je bila savjetnica Ante Ramljaka za non-core poslovanje i imovinski portfelj, no to još nije službeno potvrđeno.