I ZVEČEVO K'O LASTA Nećeš više čokolade s rižom

Zvečevo
Zvečevo

Zbog negativnih trendova na tržištu u prošloj godini kao i negativnih projekcija za 2020. godinu, požeška tvornica čokolade 'Zvečevo' donijela je odluku o gašenju dijela proizvodnje.

Ova nova odluka uprave kako navodi Glas Slavonije, mogla bi dovesti do otpuštanja stotinjak djelatnika.

"Nažalost, jedna od mjera je i smanjenje broja zaposlenika u sektoru proizvodnje, koje je uvjetovano optimizacijom proizvodnih procesa, kao i jednog dijela zaposlenika iz neproizvodnih sektora zbog optimiziranja i spajanja radnih procesa. Prilikom odlučivanja o prijedlogu Odluke za otkaz Ugovora o radu zbog poslovno uvjetovanih razloga imali smo u vidu godine života radnika, njegov radni staž, obveze uzdržavanja, te da nema mogućnosti zapošljavanja na drugim poslovima koji bi bili primjereni imenovanima, odnosno da ‘Zvečevo‘ prehrambena industrija d.d. Požega nema mogućnosti obrazovanja i osposobljavanja radnika za rad na nekim drugim poslovima.

Svi zaposlenici će ostvariti prava koja im pripadaju, zbog poslovno uvjetovanog otkaza, sukladno važećem Zakonu o radu i Pravilniku o radu Poslodavca", poručili su iz kompanije.

Požeška tvornica čokolade "Zvečevo" nekada je bila pojam dobre tvrtke, čiji su radnici imali solidne plaće, a njihovi proizvodi izvrsno kotirali na tržištu. Među čokoladama nezamjenjiva je prva čokolada s rižom "Mikado".