I dalje traže nestale pomorce na čelu s hrvatskim kapetanom: Francuska poslala novi brod

nestali, pomorac

U srijedu je Alp Striker koji traga za nestalim pomorcima, naglo ubrzao na 15.4 čvora što mu je bila najveća brzina u posljednja tri dana. Pojavila se nada da je u potrazi neki novi element.

Brod ALP Striker i dalje 'češlja' područje gdje je dojavljeno da je satelit snimio objekt koji bi veličinom mogao odgovarati izgledu splavi. Brod trenutačno ima brzinu 9,7 čvorova.

U srijedu je Alp Striker koji traga za nestalim pomorcima, naglo ubrzao na 15.4 čvora što mu je bila najveća brzina u posljednja tri dana. Pojavila se nada da je u potrazi neki novi element, ali nikakve informacije nismo dobili nakon toga.

Brod Alp Striker kruži u dijelu Atlantika u kojem su u noći s nedjelje na ponedjeljak uočene dvije signalne rakete. Povezuje ih se s nestankom hrvatskog kapetana Dine Miškića i još šest pomoraca nakon potonuća Bourbon Rhodea. Pozvana su i tri dodatna trgovačka plovila te, za zračnu potporu, zrakoplov Hercules C-130, prenose 24sata.

Prema posljednim informacijama Francuska je noćas poslala još jedan brod obalne straže, rekao je rano jutros za N1 Vladimir Svalina, pomoćnik glavnog tajnika Sindikata pomoraca.