I Bandić i njegov brat Drago stanove prepisali suprugama

Milan Bandić, promet nekretninama, supruga
24sata.hr

Ako je suditi po imovinskoj kartici zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića on je u Zagrebu maltene pa beskućnik, a na svoje ime je prijavio samo imanje na Slavagori kod Samobora. Sudbina beskućništva je izgleda pogodila i njegova brata Dragu. Nemaju imovine jer su svoje stanove prebacili na svoje supruge.

Milan je tako vlasništvo stana od 125 kvadrata u Bužanovoj, kojeg je sam procijenio na 1,7 milijuna kuna, bračnim ugovorom prebacio na suprugu Vesnu koja je onda u prosincu svojoj kćeri dala 720 tisuća kuna gotovine da si kupi stan.

Na istom katu iste zgrade stan je imao i brat Drago kojeg je prema ugovoru platio 320 tisuća eura, ali je Uskok utvrdio da je on samo formalni vlasnik jer u stanu žive Milan i njegova supruga.

Onda su stanove spojili. Iako je Uskok nakon toga braći Bandić blokirao imovinu ona je skinuta jer je pao dio optužnice za utaju poreza. I upravo to prepisivanje imovine Uskoku otežava blokadu imovine jer iziskuje dugotrajne i komplicirane postupke. Vrhunski pravni manevar.