HZZO: Raspisali natječaj za 956 pripravnika

mrtvorođenče, osveta, doktorica, razina kolesterola, koncentracija kolesterola u krvi, kolesterol, kolesterol u krvi, prirodna medicina, statin, lijekovi, najplaćeniji posao, žene, liječnik, skandinavski poslodavci , Švedska, danska, medicinske sestre, lječnici, doktor, doktori, doktorica, liječnici, odlaze u inozemstvo, Traumatska krvarenja, hemofilija, liječnici, privatna praksa, ukidanje, Mostar, BIH, liječnici, HZZO, pripravnička mjesta, javni natječaj, odlazak liječnika, odlaze u inozemstvo, odlazak na rad u inozemstvo, ivona z., Njemačka, pismo, pretrage, medicinske sestre, medicinsko osoblje, odlazak na rad u inozemstvo, odlazak u zemlje EU-a, doktori
Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) objavio je u srijedu natječaj za financiranje pripravničkog staža doktora medicine, doktora dentalne medicine, magistara farmacije i magistara medicinske biokemije u ovoj godini, za ukupno 956 slobodnih pripravničkih mjesta u zdravstvenih ustanovama.

Predviđeno je zapošljavanje 605 doktora medicine, 197 doktora dentalne medicine, 94 magistra farmacije i 60 magistara medicinske biokemije u 128 ugovornih zdravstvenih ustanova - bolnicama, poliklinikama i ljekarnama, čiji su osnivači županije i Grad Zagreb, zavodima za hitnu medicinu, domovima zdravlja i zavodima za javno zdravstvo.

Kandidati mogu podnijeti zahtjev za financiranje pripravničkog staža samo kod jedne ugovorne zdravstvene ustanove iz popisa ustanova koje su iskazale interes za zapošljavanje pripravnika, s time da mogu u svome zahtjevu alternativno naznačiti i drugu ustanovu. Zahtjevi za financiranje pripravničkog staža mogu se podnijeti do 18. studenoga.

Prednost u izboru kandidata imat će oni koji su ranije diplomirali, a u slučaju da su dva ili više kandidata diplomirali tijekom istog mjeseca u istoj godini prednost će imati kandidat s kraćim trajanjem studiranja. U slučaju istog trajanja studiranja prednost će imati kandidat s višim prosjekom ocjena postignutim tijekom studiranja, navodi se u natječaju.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je po stupanju na dužnost kako mu je prioritet sačuvati ljudske resurse jer su oni najbolnija točka zdravstvenog sustava, te je naložio HZZO-u da žurno raspiše natječaj za zapošljavanje 300 mladih liječnika koji su dulje vrijeme nakon završenog fakulteta čekali na obavljanje pripravničkog staža.

Ministar je time želio ubrzati proces zapošljavanja stažista koji je bio usporen jer je raspisivanje natječaja prebačeno s HZZO-a na bolnice.

Hina