Hrvoje Pupić Vurilj, novi predsjednik Udruge veterana 4. gardijske brigade

4 gardijska, izbor

...ostavke Bože Zadre na mjestu predsjednika.

Nakon utvrđivanja kvoruma Skupština je razriješila dužnosti dosadašnjeg predsjednika.

U točci dnevnog reda koja se odnosila na izbor novog predsjednika dosadašnji predsjednik Božo Zadro za svog nasljednika je predložio suborca Hrvoja Pupića Vurilja. Također predloženi su i Ivan Tomić Vrlje te Neven Vučić Pinki koji su se okupljenima zahvalili na kandidaturi, ali je nisu prihvatili. Skoro jednoglasno (1 glas protiv) Hrvoje Pupić Vurilj je izabran za novog predsjednika Udruge veterana 4. gardijske brigade na mandat do prve sljedeće Redovne - izborne Skupštine.

Nakon glasovanja okupljenima se obratio dosadašnji predsjednik Božo Zadro koji se zahvalio obiteljima poginulih pripadnika, svim pripadnicima 4. gardijske brigade, članovima Udruge i svim suradnicima na potpori u vođenju Udruge, posebno svom zamjeniku Ivanu Mršiću, te svim kritičarima (zlonamjernim i dobronamjernim). Naposljetku je pozvao sve okupljene da pomognu budućem predsjedniku u radu na dobrobiti svih. Potom se svojim suborcima obratio novoizabrani predsjednik Hrvoje Pupić Vurilj koji se zahvalio dosadašnjem predsjedniku Boži Zadri kojeg iznimno cijeni i poštuje na svemu što je napravio za Udrugu veterana 4. gardijske brigade. Zaželio mu je svako dobro te mu poručio da se nada će biti na usluzi i dalje našoj Udruzi, savjetom, iskustvom i poznanstvom.

Novi predsjednik zahvalio se svima na podršci te napomenuo okupljenima da su bili snaga u ratu, te da nastave biti moralna snaga u miru! Hrvoje je na kraju okupljenima obećao -
„Zbog naših poginulih pripadnika, zbog našeg slavnog ratnog puta, zbog brigade koja nije izgubila nijednu bitku, zbog Udruge koja je najbolja udruga u Lijepoj našoj i zbog Vas dragi prijatelji čuvat ću čast 4. gardijske brigade."
Po završetku Izborna Skupštine dosadašnji i novoizabrani predsjednik su podijelili zahvalnice pojedinim članovima Udruge za izvanredan doprinos i pruženu pomoć te podršku Udruzi veterana 4. gardijske brigade.

4brigada-zng.hr