Hrvatsku nitko nikad više neće ugroziti!

damir krstičević, Ministar obrane RH, damir krstičević, 4. gardijska brigada, damir krstičević, damir krstičević, MORH, 4 gardijska, damir krstičević, MORH, hv, damir krstičević, MORH
Na pitanje prijeti li Hrvatskoj opasnost s obzirom na situaciju u BiH i "zveckanje oružjem" u susjedstvu, Krstičević je naglasio da je Hrvatska vojska pobjednička vojska, priznata izvan granica Hrvatske, uvježbana i spremna izvršiti sve zadaće koje se postavljaju pred nju:
"Hrvatsku nitko nikad više neće ugroziti!", kazao je..
"Stanje u MORH-u i Hrvatskoj vojsci je korektno. Moji prethodnici učinili su ono što su mogli, pri čemu moram ponoviti da je proračun HV-a u zadnje vrijeme bio devastiran. U osam godina skresan je za 1,4 milijardi kuna! Očito, Hrvatska vojska nije imala sindikat i najlakše je bilo uzeti iz tog resora. Stoga mi je drago što je vlada predsjednika Plenkovića uspjela zaustaviti pad obrambenog proračuna i čak ga povećati za 9 posto. Naša je zadaća da sada Hrvatsku vojsku učinimo boljom i spremnijom da odgovori na rizike s kojima je suočeno hrvatsko društvo s obzirom na izmijenjenu sigurnosnu situaciju", istaknuo je Krstičević.
Vojna postrojba u Vukovaru
Napomenuo je i da Glavni stožer Oružanih snaga RH razmatra da jedna vojna postrojba bude stacionirana u Vukovaru, čime će se otvoriti i stotinjak novih radnih mjesta.
Govorio je i o Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu.
"Oružane snage moraju biti nadstranačka priča, s maksimalno mogućom razinom konsenzusa. Ove bi godine u tom smislu trebala biti donesena konačna odluka da Hrvatskoj treba ratno zrakoplovstvo i koji tip aviona je potreban, a 2018. trebao bi biti potpisan ugovor o kupnji tih zrakoplova".
Ojačati istočne granice NATO-a
Što se tiče slanja hrvatskih vojnika u Litvu, ponovio je da je na summitu u Varšavi Hrvatska iskazala spremnost da u tu zemlju pošalje satniju (150 vojnika) pod njemačkim zapovjedništvom kako bi se ojačale istočne granice NATO-a.