FOTO/VIDEO  Hrvatsko novinarsko društvo osudilo ispad Željka Glasnovića

Željko Glasnović, Hrvati u BIH, izbori, HVO, Željko Glasnović, Željko Glasnović, HVO, sabor, Željko Glasnović, dugovi, Željko Glasnović, BIH, izbori, Željko Glasnović, Hrvatska, Željko Glasnović, Hrvatsko novinarsko društvo (, novinar, Željko Glasnović, Hrvati, hrvati izvan domovine
Hrvatsko novinarsko društvo (HND) osudilo je u petak ispad nezavisnog saborskog zastupnika Željka Glasnovića prema novinaru RTL-a Ivanu Skorinu.

'Na posve legitimno i pristojnu molbu kolege Skorina da objasni kako se u podršci za predsjednika Hrvatskog sabora iz redova HDZ-a našao na istoj strani sa nekima o kojima stalno govori samo najgore, zastupnik Glasnović je novinaru uzvratio rečenicom: 'A kako bi vi da vam zabijem taj mikrofon u stražnjicu?'. To je, uz samog kolegu Skorina, HND-u potvrdilo i nekoliko drugih saborskih izvjestitelja koji su tom incidentu svjedočili, a događaj je i snimljen', navodi HND.

Ovo je, dodaje se u priopćenju, 'još jedan u nizu javnih napada zastupnika Glasnovića na novinare. Njegovi su vulgarni i ponižavajući ispadi upereni protiv novinara, nažalost, postali pravilo'.

HND još jednom upozorava da je takvo ponašanje nedopustivo te poziva sve zastupnike u Hrvatskom saboru da se prema novinarima ponašaju pristojno i svoju saborsku dužnost obavljaju dostojanstveno.

Također, ističe HND, očekujemo da zastupnici Hrvatskog sabora javno osude Glasnovićeve i sve slične uvrede upućene novinarima.