Hrvatski zastupnici osudili incident na Poljudu i uputili apel UEFA-i

Hrvatski zastupnici osudili incident na Poljudu i uputili apel UEFA-i
„Najoštrije osuđujemo grubu provokaciju isticanja nacističkog simbola na travnjaku stadiona Poljud u Splitu na kojem je odigrana kvalifikacijska nogometna utakmica za Europsko prvenstvo između Hrvatske i Italije 12.lipnja 2015. godine.

Taj čin naštetio je ugledu Republike Hrvatske u svijetu te nanio veliku sramotu nacionalnoj nogometnoj reprezentaciji i hrvatskom sportu u cjelini.

Stoga pozivamo UEFA-u da zbog incidenta na Poljudu ne izriču kaznu nogometnoj reprezentaciji Hrvatske kojom bi se doveo u pitanje/onemogućio nastavak natjecanja te da nadležnim hrvatskim državnim tijelima prepusti rješavanje tog događaja i kažnjavanja počinitelja te obračunavanje sa svim oblicima neprihvatljivog ponašanja na sportskim stadionima u interesu navijača, sportaša i svih hrvatskih građana.

Podsjećamo da je na prošlotjednoj plenarnoj sjednici u Strasbourgu Europski parlament raspravljao o korupcijskom skandalu u FIFA-i te da je prihvaćena rezolucija u kojoj se traži da se u svjetskoj nogometnoj organizaciji provedu duboke reforme u korist navijača i nogometa u cjelini."