Hrvatski telekom otpušta 60 radnika, otpremnina 30.000 eura

ht, dobili dozvolu, opskrba električnom energijom, Hrvatska, otpuštanje radnika, Hrvatski Telekom
... 230.000 kuna (oko 30.000 eura) bruto i druge stimulativne uvjete, priopćio je HT.

Smanjenje broja zaposlenih HT obrazlaže osiguranjem uvjeta za razvoj i prilagođavanjem poslovanja tržišnim i tehnološkim trendovima, piše Poslovnik.

- U sklopu promjena je i smanjenje broja radnika iz poslovno uvjetovanih razloga. Utvrđen je višak od oko 60 zaposlenih kojima kompanija do 31. ožujka 2018. namjerava otkazati ugovore o radu - kaže se u obavještenju.

Dodaje se kako se smanjenje broja radnika provodi u skladu sa Zakonom o radu i kolektivnim ugovorom te da mu se pristupa "s punom socijalnom osjetljivošću i odgovornošću".

Tako je, kako se navodi, uz otpremninu garantiranu kolektivnim ugovorom, donesena odluka o dodatnim, stimulativnim otpremninama koje će se isplatiti radnicima u zavisnosti od radnog staža u kompaniji, a za određene kategorije radnika osigurana je i isplata posebnog dodatka u iznosu od šest plaća.

Prosječna otpremnina po zaposleniku iznosi 230.000 kuna bruto (oko 30.000 eura), kažu u HT-u.

Osim uvećanih otpremnina, HT je zaposlenima osigurao stručnjake koji ih savjetuju o lakšem snalaženju na tržištu rada i rješavanju njihovog radnog statusa, a dodatno radnicima koji odlaze iz kompanije HT subvencionira edukacije po izboru u iznosu do pet tisuća kuna.