FOTO  Hrvatski studenti primili posebnu nagradu u sklopu 12. izdanja natjecanja Freshhh

studenti
Sve veća popularnost ovog natjecanja dokaz je kako najmlađa, uglavnom digitalna generacija, vidi MOL kao poželjnog poslodavca koji može ponuditi i atraktivnu karijeru koja nije usko vezana uz industriju nafte i plina. Šest najboljih međunarodnih timova iz Hrvatske, Francuske, Nizozemske i Poljske natjecalo se za glavne nagrade, a nakon izazovne borbe pobjedu su podijelili francuski tim "Road to Buda" i nizozemski tim "Snelle Planga".

Freshhh je međunarodno online natjecanje za studente u sklopu kojega sudionici preuzimaju upravljanje integriranom naftnom korporacijom. Tročlani timovi kroz igru moraju donositi svakodnevne odluke o razvojnim projektima u industriji nafte i plina, izgradnji rafinerije i razvoju maloprodajne mreže te definirati optimalan portfelj proizvoda.

Ovogodišnje je natjecanje privuklo natjecatelje iz preko 70 zemalja diljem svijeta. Ukupno se za sudjelovanje u natjecanju Freshhh 2018 prijavilo preko 1.000 timova, što dokazuje da je Freshhh uistinu postao prepoznatljiv u industriji na međunarodnoj razini. Nakon dva kruga virtualne igre uslijedilo je finale koje je održano uživo, a tijekom kojeg su natjecatelji imali priliku ocijeniti ključne stupove strategije MOL Grupa 2030, iznoseći rješenja za moguće izazove u svakom pojedinom poslovnom segmentu i predstavljajući svoje ideje o najboljem načinu privlačenja mladih talenata u industriju nafte i plina. Na kraju su studentski timovi sudjelovali u izazovnoj debati, što je bila prilika da demonstriraju svoje vještine timskog rada, pregovaranja i javnog govora.

Svi timovi su pokazali izvrsne rezultate, no prema ocjeni žirija koji čine top menadžeri MOL-a, francuski tim "Road to Buda" i nizozemski tim "Snelle Planga" su se pokazali najboljima. Treće mjesto osvojio je francuski tim "The Oil'believable". Prva tri tima osvojila su nagrade od ukupno 25.000 eura. U finalu su sudjelovala i dva tima iz Hrvatske, a jedan od njih - hrvatski tim "Godot", primio je posebnu nagradu zbog inovativnosti u razvoju programa privlačenja talenata.

"Popularnost ovogodišnjeg natjecanja Freshhh još jednom dokazuje da MOL razumije temeljna načela interakcije s digitalnom generacijom. Veoma mi je drago što, zahvaljujući našim programima privlačenja talenata, mladi vide MOL kao vitalno i zadovoljavajuće mjesto za rad koje im može ponuditi utjecajne karijere. Kontinuirano promišljamo i unaprjeđujemo svoje programe kako bismo nastavili biti privlačan poslodavac novim generacijama, čija je svježa i inovativna energija ključna za primjenu naše transformacijske strategije MOL 2030" - rekla je Zdravka Demeter Bubalo, potpredsjednica za ljudske resurse u MOL Grupi.

Od 2007. godine, MOL je zaposlio preko 120 sudionika natjecanja Freshhh, od kojih su mnogi napredovali do stručnih i menadžerskih pozicija na visokoj razini.

Prošlogodišnji pobjednici pridružili su se MOL-u kao mlađi inženjeri u sklopu programa tzv. Inženjerske akademije te trenutno rade na MOL-ovom najznačajnijem ulaganju u kemijskoj industriji. Emánuel Kovács, koji je bio član pobjedničkog tima, komentirao je: "Nakon što smo pobijedili na natjecanju Freshhh, stvari su se razvijale vrlo brzo. Prošle se godine naš cijeli tim pridružio MOL-u u sklopu tzv. Inženjerske akademije te smo počeli raditi na MOL-ovom najvećem ulaganju. Projekt Polyol je jedan od temelja MOL-ovog širenja u petrokemijsku industriju, ključni stup strategije MOL 2030, stoga je zbilja uzbudljivo biti aktivno uključen u preobrazbu tvrtke."

Pročitajte više o natjecanjima www.freshhh.net i https://molgroupcareers.info/en/students-and-graduates/growww-graduate-programme