Hrvatski branitelji su se borili za hrvatski grb i hrvatsku zastavu

Hrvatski branitelji su se borili za hrvatski grb i hrvatsku zastavu

Naime, Ranko Ostojić odlučio je maknuti hrvatski grb s registarskih pločica s opravdanjem da je zastario i da je staromodan. S ovakvim opravdanjem možemo očekivati da sutra netko odluči modernizirati hrvatski grb, himnu i zastavu i promijeniti naziv države jer su zastarjeli. Nedugo smo na hrsvijet.net imali priliku pročitati da Vlada na svojim Facebook službenim stranicama ima stiliziranu verziju hrvatskog grba, iako u članku 4 Zakona o grbu, zastavi i himni Republike Hrvatske jasno stoji da se u grbu i na zastavi Republike Hrvatske ne može se ništa mijenjati. Apsolutno je nerazumljivo zašto vladajuća elita povlači ovakve poteze te koja je njihova svrha i smisao.

Nedavno je jedan od kulturnih instrumenata vladajuće elite istaknuo kako je njegov rad usmjeren prema razgradnji nacionalnih identiteta koji su konstruirani u proteklih dvadeset godina. Pa se postavlja pitanje je li to možda svrha i smisao cijele vladajuće elite te koji su slijedeći koraci koje planiraju povući u tome smjeru. Također, ovakvi potezi Vlade usmjereni su ka skretanju s važnijih problema koji opterećuju hrvatske građane. Hrvatski branitelji su se borili za izgradnju nacionalnog identiteta Hrvata, za hrvatski grb i hrvatsku zastavu i zato nas ovakvi potezi vladajućih posebno uznemiruju i zabrinjavaju.

Nažalost, i 20 godina poslije rata doživljavamo udare na vrijednosti za koje smo se borili. Doživljavamo da nam mladi odlaze u inozemstvo, da radnici ostaju bez posla, da je svakim danom sve veći broj ljudi pod blokadom. I onda kada se pobunimo protiv toga, vladajuća elita svim silama preko pojedinih neobjektivnih medija pokušava plasirati sliku kako su za sve to odgovorni hrvatski ratni vojni invalidi i njihova primanja, a nisu odgovorni, nesposobni i korumpirani političari.

No bez obzira na sve PR službe i medije koji su u službi vladajućih, hrvatski branitelji svakog dana dobivaju sve veću podršku obespravljenih sugrađana koji žele živjeti od svoga rada u svojoj državi. Sugrađana koji žele političare koji se ne srame hrvatskog grba, političare domoljube koji će raditi i služiti u interesu hrvatskog naroda i hrvatskih nacionalnih interesa.

Na skupu zajedništva 2. svibnja 2015. godine hrvatski branitelji i obespravljeni hrvatski narod dignut će svoj glas protiv korumpiranih političara koji su ovaj narod doveli na rub siromaštva, protiv političara koji ne drže do temeljnih nacionalnih vrijednosti i digniteta Domovinskoga rata.

ZUV HGP

Tekst se nastavlja ispod oglasa