Hrvatska: Tri nova TV kanala

Koncesije su dobili Hrvatski olimpijski odbor (HOO) za Sportsku televiziju, glazbeni program CMC, te Kapital Network za informativno-gospodarstveni kanal.

Televizija CMC već je poznata korisnicima satelitskih i kabelskih platformi. Riječ je o kanalu pokrenutom 2005. iza kojeg stoji diskografska kuća Croatia Records. U programu se emitira hrvatska glazba iz svih vremenskih razdoblja.

Kapital Network postoji od 2006. kada je krenulo njegovo emitiranje u kablovskim i satelitskim sustavima. Program sačinjavaju vijesti iz gospodarstva i politike, dokumentarne emisije, a vikendom se u večernjim terminima prikazuju i igrani filmovi.

HOO-va Sportska televizija potpuno je nova televizija čiji će program biti sportskog karaktera s posebnim naglaskom na unapređenju i razvoju hrvatskog sporta.

Za tri slobodna nacionalna kanala, uz odabrane, natjecali su se i GRP Media za kanal MEGA (zabavni), Montura za Kanal 5 regional (zabavno-turistički), Novi kanal za kanal Obiteljska televizija (zabavni), RTL Hrvatska za kanal RTL Kockica (program za djecu i mlade), dok Nova TV za kanal Nova sport (sportski kanal) nije ispunila sve uvjete propisane natječajem.

Novi koncesionari imaju 90 dana za početak emitiranja.

Koncesije se dodjeljuju na 15 godina, a koncesijska naknada je 450,000 kuna na godinu.

Fena