HRVATSKA NA UDARU KIŠE, BURE I OLUJNIH VJETROVA Zatvorene ceste, otkazane trajektne linije, prijete odroni zemlje i kamenja..

HRVATSKA NA UDARU KIŠE, BURE I OLUJNIH VJETROVA Zatvorene ceste, otkazane trajektne linije, prijete odroni zemlje i kamenja..
Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, u oba smjera te između čvorova Maslenica i Posedarje u smjeru Zagreba, obilazak je državnim cestama preko Karina, Obrovca i Gračaca; autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice; Jadranska magistrala DC8 između Senja i Svete Marije Magdalene te Paški most, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).
Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika te Jadranskoj magistrali DC8 između Bakra i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u Lici, Gorskom kotaru i Slavoniji. Mogući su odroni zemlje i kamenja.

Za sav promet zatvoreni su granični prijelazi sa Republikom Srbijom: Ilok, Ilok 2, Principovac, Principovac 2 i Batina. Zbog završnih radova na graničnom prijelazu Gunja, u četvrtak, 1. listopada od 10 do 12 sati bit će usporen i otežan promet.

Zbog vjetra u prekidu su trajektna linija Prizna-Žigljen i katamaranska Novalja-Rab-Rijeka.

Danas će vrijeme biti umjereno, u unutrašnjosti pretežno oblačno, a uglavnom u Slavoniji i Baranji s kišom. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u gorju i jak, a na Jadranu umjerena i jaka, na sjevernom dijelu ponegdje olujna bura. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 12 do 17, a na Jadranu između 18 i 23 Celzijeva stupnja.

Jutarnji list