Hrvatska je zatvorila zelenu granicu prema Srbiji, interventna policija ima zapovijed nikoga ne propuštati

Hrvatska je zatvorila zelenu granicu prema Srbiji, interventna policija ima zapovijed nikoga ne propuštati
S obzirom da Mađarska izbjeglice više neće puštati u zemlju nakon ponoći, kako bi se smanjio pritisak u Hrvatskoj, policija je ipak bila primorana zaustaviti ih u Srbiji.

MUP je u petak navečer zatvorio tzv. zelenu granicu sa Srbijom, doznaje 24 sata iz pouzdanih izvora. Ne zna se li to trajno ili privremeno rješenje dok se iz Tovarnika za Čakovec ne otpravi vlak s 1800 izbjeglica.

Veći broj policije pojačano nadzire ilegalne prijelaze. Zasad nema problema s izbjeglicama koji čekaju na srpskoj strani. Interventne i zasebne jedinice policije imaju zapovijed nikoga ne propuštati.

MUP: Nema olakšanja pritiska izbjegličkog vala

Iz Ureda glasnogovornika MUP-a objašnjavaju da kada Mađarska zatvori zelenu granicu to znači da izbjeglice koji ulaze u Hrvatsku iz Srbije na svom putu prema Njemačkoj više neće moći prolaziti preko Mađarske.

"Ovaj potez Mađarske, nakon mjesec dana uspješne suradnje na terenu, neće doprinijeti olakšavanju pritiska izbjegličkog vala na Europu. S izbjegličkom krizom Europa se može nositi samo zajedničkim naporima i suradnjom država članica EU, te suradnjom s državama susjedima EU. Smatramo da će ova odluka Mađarske dodatno otežati upravljanje izbjegličkom krizom u Europi", izvijestili su iz Ureda glasnogovornika MUP-a.

Obustavljen promet prema Sloveniji

Iz Hrvatskih željeznica su priopćili da su danas u 19.43 sati Slovenske željeznice obustavile željeznički promet na hrvatsko-slovenskoj granici. Umjesto određenih međunarodnih vlakova putnike će prevoziti autobusi, a otkazani su i svi pogranični vlakovi.

Telegram.hr