HRVATSKA Filip Zavadlav prebačen je u Vrapče, počinje psihijatrijsko vještačenje

Filip Zavadlav
Facebook

Zagrebački odvjetnik Branko Šerić potvrdio je u utorak da je počelo psihijatrijsko vještačenje u zagrebačkoj Klinici za psihijatriju Vrapče, nad njegovim branjenikom Filipom Zavadlavom, osumnjičenim za trostruko ubojstvo u Splitu.

Zavadlav, osumnjičenik za trostruko ubojstvo u Splitu, privremeno je prevezen na psihijatrijsko vještačnje u bolnicu Vrapče iz Zatvorske bolnice u Svetošimunskoj.

Odvjetnik je Šerić je izjavio da se nad Zavadlavom vrši vještačenje na psihijatriji u Vrapču, no ne zna hoće li tim psihijatara odlučiti da ondje ostane i koliko dugo, ili će se vratiti u Zatvorsku bolnicu u Svetošimunsku, potvrđeno je Hini.

Dvadeset petogodišnji Filip Zavadlav je 11. siječnja u središtu Splita počinio trostruko ubojstvo. Kako zbog psihičkog stanja nije bio sposoban iznijeti obranu u tužiteljstvu je proglašen raspravno nesposobnim i poslan u zatvorsku bolnicu u Svetošimunskoj u Zagrebu.

Njegov odvjetnik je prije tjedan dana obavio s njime prvi, štur i kratak razgovor, izvijestivši tada da ga branjenik nije shvatio, niti je s njim uspio ostvariti uobičajenu komunikaciju kao s drugim klijentima.

Za vještačenje kojim bi se trebalo utvrditi je li Zavadlav u vrijeme počinjenja trostrukog ubojstva bio neubrojiv, smanjeno ubrojiv ili neubrojiv Šerić je tada rekao da ne bi bilo dobro da bude provedeno na brzinu kako se ne bi dogodili propusti.