Hrvati zbog korona virusa izbjegavaju kineske restorane

Hrvati, kineski restoran
Pixsell/Tomislav Miletić

Iako u Hrvatskoj još nije zabilježen nijedan slučaj koronavirusa, zaposlenik jednog kineskog restorana u Splitu otkrio nam je da im je zbog straha od virusa posjet restoranu u posljednjih tjedan dana pao čak 80 posto.

Nije taj kineski restoran jedini koji se suočio s padom dolaska gostiju jer doznajemo da su pad osjetili i neki drugi restorani i wok barovi po Splitu.

Iz drugog kineskog restorana kažu nam da se osjeti pad gostiju, ali ne iznose procjene o postotku.

Uznemiravanje preko telefona

Da je strah uzeo maha, svjedoči to da su se u jednom kineskom restoranu zaposlenici čak suočili s uznemiravanjima preko telefona. "Zovu ljudi i prijete, ne znam što bih vam rekao", kazao nam je jedan zaposlenik kineskog restorana.

No naša sugovornica iz drugog kineskog restorana u Splitu, s kojom smo razgovarali telefonski, tvrdi da nema nikakvih promjena u navikama dolaska gostiju. "Skoro je sve isto, zimi je uvijek manje posla", kazala je na hrvatskom jeziku s kineskim naglaskom.

U zagrebačkom restoranu nisu primijetili promjene

U kineskom restoranu Mr. Chen u Zagrebu kažu da nisu primijetili neke promjene što se tiče dolaska domaćih gostiju. "Jedino što imamo i kineske turiste koji inače dolaze iz inozemstva pa ne znam kakva je sad situacija s njima i zrakoplovnim letovima", kazao je djelatnik restorana Mr. Chen.

"U Hrvatskoj trenutno nema opasnosti, odnosno sve je pod kontrolom, tako se prenosi u medijima pa nema razloga za paranoju", kazao nam je sugovornik iz restorana Mr. Chen.