Hrvati zatrpali Facebook stranicu bolnice koja je povisila cijenu za lječenje Nore

'Djeca su za njih očito samo brojka', dodala je Ana, a slične poruke su poslali i Nadja, Sanja, Jadranka, Igor, Dalibor i brojni drugi Hrvati. Nakon što je u Hrvatskoj gotovo šokantno odjeknula vijesti da iz Dječje bolnice u Philadelphiji sada traže 4,7 milijuna kuna (837.224 dolara) za liječenje malene Nore Šitum, što je za 1,4 milijuna više od dosadašnjeg iznosa, Facebook stranicu iste ustanove zatrpale su poruke ljutitih Hrvata o ljudskoj pohlepi i još koječemu.

"Nikad nećete biti ljudi, sram bilo Philadelphiju i cijelu Ameriku", napisao je Luka na Facebook stranici Dječje bolnice u Philadelphiji.

"Sram vas bilo, igrate se dječjim životom", dodala je Nadja.

"Djeca su za njih očito samo brojka", poručila je Ana, dok je njezina imenjakinja bila još žešća: "Skupit ćemo novce, Nora će živjeti... ali ne zbog vas jer ste vi sramota ljudskog roda".

"Kao Amerikanka hrvatskog porijekla, zlo mi je zbog ovoga što je bolnica napravila. Pomogli ste da se stereotip o SAD-u kao pohlepnoj, novca gladnoj naciji proširi medijima i cijelim svijetom. To je jednostavno bolesno i sramotno", napisala je Angelina.

"Sram vas bilo! Uzimati novac od bolesne djevojčice i još podići cijenu liječenja samo dva dana prije polaska u Ameriku. Ma skupit ćemo novce, samo nas gledajte", poručila je Marija, a slične poruke su poslali i Sanja, Jadranka, Igor, Dalibor i brojni drugi Hrvati.

Autor: RTL