HDZ je odustao od tripartitnoga dogovora

Božo Petrov, most, HDZ RH, sdp rh, matija šerić, most, Božo Petrov, Zoran Milanović, most, Domoljubni Stožer , Domoljubna koalicija, HDZ RH, Božo Petrov, Zoran Milanović, Tomislav Karamarko, most, sdph, sdp rh, HDZ RH, Božo Petrov, Tomislav Karamarko, Vesna Balenović, Božo Petrov, Tomislav Karamarko, Božo Petrov, sdp rh, HDZ RH, Božo Petrov, Predsjednik Vlade RH, most, most, Božo Petrov, Božo Petrov, dvorana, sportska dvorana, gradska dvorana za sport, Mostar, Stipe Mesić, Božo Petrov, Sektor branitelja oboljelih od PTSP-a, Božo Petrov, Sarajevo
Karamarko je naveo je kako nije mogao potpisati bianco prijedloge Mosta te dodao kako je u HDZ-u mnogo branitelja i siromašnih ljudi. Ne možemo na takav način razgovarati o koaliciji iz koje tvrde da im smrde hrvatski branitelji, napomenuo je dodavši kako je također problem potpisati koaliciji s onima koji su odgovorni u protekle četiri godine za osiromašenje Hrvatske.

'Možemo reći da smo dali svoje uvjete na te uvjete danas je pristala koalicija Hrvatska raste, a druga koalicija nije pristala, očekuju nas tri dana razgovora, nadamo se da ćemo do utorka imati madatara i ostale stvari. Nije bilo imena na stolu', rekao je nakon sastanka Božo Petrov.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović sa suradnicima je nakon sjednice Predsjedništva otišao prema sjedištu Mosta na dogovor sa čelnicima Mosta i HDZ-a Božom Petrovom i Tomislavom Karamarkom. No, Karamarko je ubrzo otišao sa sastanka i objavio kako, prema odluci Predsjedništva stranke, ne može potpisivati uvjete što ih je ponudio Most.

Potpisivanje sporazuma SDP-u i HDZ-u dan ranije je na zajedničkom sastanku predložio čelnik Mosta Božo Petrov, a kako su čelnici dviju koalicija odbili potpisati ponuđeno dok se o tome ne očituju stranačka tijela, dao im je rok od 24 sata za odgovor.

Most je u subotu objavio »preliminarni okvir dogovora« koji je ponudio dvjema velikim koalicijama za konstituiranje Hrvatskog sabora i formiranje nove vlade, kojom bi, kako predlažu, predsjedavala konsenzusom izabrana neutralna osoba ili predstavnik Mosta.

U vladi bi sjedili predstavnici HDZ-ove i SDP-ove koalicije te stručne nestranačke osobe, svi na temelju konsenzusa.Uz dužnosnika u Vladi i Saboru, konsenzusom bi se imenovali i kandidati za sva druga tijela i ustanove u nadležnosti Vlade.

Hina