HDSSB Vukovar osudjuje otvaranje Srbiji poglavlja 23. i 24

dan državnosti, Hrvatska, Ljubuški, Vukovar, obljetnica, Vukovar, domovinski rat, Natječaj, Stožer za obranu hrvatskog Vukovara, HDSSB, Vukovar, Vukovar, HSS, Erdutski sporazum, HDSSB, akcija oluja, VRO OLUJA, Bitka za Vukovar, Vukovar, molitva za vukovar

... jer se preko 300 hrvatskih branitelja nalazi na optuznici u Srbiji medju kojima je puno vukovaraca te jos uvijek ne znamo gdje su nestali iz Domovinskog rata i nije rijeseno pitanje ratne stete. To su trebali biti uvijeti za napredak Srbije u pretpristupnim pregovorima sa EU. Stoga HDSSB Vukovar poziva da u sto kracem roku nadlezne institucije sazovu koordinaciju sa braniteljskim udrugama na najvise drzavnoj razini s jedne i s druge strane te da se sto prije donesu odredjeni zaključci i stavovi iako su oni vec jasni i poznati.

Nadalje, inzistiramo da bez obzira koja politicka opcija dodje na vlast ista mora imati za prioritet rijesavanje problema braniteljske populacije jer bez njih ne bi bilo hrvatske drzave te isto tako da se sto prije ulozi prigovor ili veto na navedena poglavlja.

Hrvatski branitelji i clanovi njihovih obitelji zasluzili su vise od ovoga sto se danas dogadja.