Hasanbegović: Poznato je kojim krugovima pripada Nina Obuljen; ja ostajem vjeran Bogu i narodu koji me izabrao

Hasanbegović: Poznato je kojim krugovima pripada Nina Obuljen; ja ostajem vjeran Bogu i narodu koji me izabrao
ko je i što je uvažena gospođa Nina Obuljen i kojim krugovima pripada je također poznato. Jedina nepoznanica je bio konačni odabir gospodina Plenkovića, on je danas službeno objavljen, legitiman, proizlazi iz volje saborske većine i ja ga prihvaćam. Politički život se nastavlja, ja sam izabrani zastupnik u Hrvatskom saboru, vjeran Bogu i narodu koji me je izabrao", izjavio je danas novinarima Zlatko Hasanbegović, prenosi HRT.

Na taj je način potvrdio pretpostavke da će ga na mjesto ministara kulture zamijeniti Nina Obuljen Koržinek.
Plenkovićeva Vlada bez Hasanbegovića i Gorana Marića?

Inače, mandatar za sastavljanje nove hrvatske vlade Andrej Plenković izjavio je prije nekoliko dana u Bruxellesu da još nije odlučio tko će biti ministar kulture, a za Ninu Obuljen Koržinek, koju mediji spominju kao potencijalnu kandidatkinju, rekao je da je iznimno cijeni.

"Nina Obuljen je bila državna tajnica u vladi HDZ-a, u kojoj sam i ja bio, ima veliko iskustvo, cijeli svoj život je posvetila hrvatskoj kulturi, ima značajnu europsku dimenziju. Izuzetno je cijenim", rekao je Plenković novinarima u Bruxellesu.

Nina Obuljen Koržinek od 2006. do 2011. bila je pomoćnica ministra i državna tajnica u Ministarstvu kulture, kada je ministar bio Božo Biškupić. Za mandata njegova nasljednika Jasena Mesića ostala je u Ministarstvu i bila zadužena za medije pa je, među ostalim, sukreatorica Zakona o HRT-u i Zakona o elektroničkim medijima.

hrt.hr