Gradska organizacija Hrvatske zore utemeljena je danas u Vukovaru

Milan Kujundžić, Hrvatska zora, osnivačka skupština, hrvatski narod, Vukovar

...kazao je na osnivačkoj skupštini vukovarske organizacije Hrvatske zore, predsjednik Kujundžić.


Kujundžić: Hrvatska zora je - hrvatski put
Gradska organizacija Hrvatske zore utemeljena je danas u Vukovaru, a predsjednik stranke Milan Kujundžić istaknuo je kako je Hrvatska zora »hrvatski put« koji će probuditi nadu Hrvatima i svima koji Hrvatsku osjećaju svojom domovinom.
»Mi nismo nikakav treći put, već isključivo hrvatski put. Do sada ovo nije bio hrvatski put, već put grupacija i pojedinaca, koji su se namirili za sebe i svoje potomstvo, a narodu su ukrali nadu«, kazao je na osnivačkoj skupštini vukovarske organizacije Hrvatske zore, predsjednik Kujundžić.
Dodao je kako je upravo Hrvatska zora ona nova snaga koja će probuditi nadu hrvatskom narodu i svima onima koji Hrvatsku osjećaju svojom domovinom.
Kujundžić je kazao kako svi koji pristupaju Hrvatskoj zori ili su njezini simpatizeri, u toj stranci prepoznaju »tužnu istinu o stanju u Hrvatskoj« te da su u takvo stanje državu doveli ljudi koji su posljednjih petnaest godina vodili Hrvatsku, bilo da su iz HDZ-a ili SDP-a.
Osvrnuvši se na stanja u Vukovaru ocijenio je da tome gradu trebaju mir i radna mjesta.
Na pitanje kako u Hrvatskoj zori gledaju na uvođenje dvojezičnosti u Vukovar i poštivanje Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina, Kujundžić je u izjavi Hini rekao da je stavio svoj potpis »na referendum o ćirilici«,
Dodao je kako je svima jasno, »pa i Srbima, da u ovom trenutku ćirilici nije mjesto u Vukovaru«.
»Treba puno proći rasprava o zločinima koji su počinjeni u Vukovaru, a onda jednoga dana, možda nakon dvadeset godina, sve manjine trebaju dobiti pravo na dvojezičnost, i to sukladno europskoj praksi koja dvojezičnost omogućava u onim sredinama, u kojima je više od 50 posto pripadnika pojedine nacionalne manjine«, naglasio je Kujundžić.
Na pitanje hoće li njegova stranka podržati ponovnu kandidaturu predsjednika Ive Josipovića za novi predsjednički mandat, Kujundžić je odbacio takvu mogućnost, ocijenivši da »Josipović ništa nije učinila za hrvatski narod«.
U Hrvatskoj zori smatraju da su ankete »koje veličaju predsjednika Josipovića demagoške i namještene«, dodao je.
»Istina je posve drugačija i govori da funkcija predsjednika Republike koju je zadnje četiri godine obnašao Ivo Josipović, ništa nije učinila za hrvatski narod. Brojna zla su se događala i događaju se, a da on nije reagirao. Smatramo da Josipović nije ispunio nadanja hrvatskog naroda iako je imao bezbroj prilika«, izjavio je Kujundžić.
Najavio je da će Hrvatska zora, zajedno sa svojim saveznicima, »iznjedriti« kandidata za predsjednika Republike.
Na izbornoj skupštini za predsjednika vukovarskog ogranka Hrvatske zore izabran je Igor Leko, a izabrano je i devet članova Izvršnog odbora vukovarskog ogranka.
Osnivačka skupština gradske organizacije Nove zore danas je održana i u Vinkovcima.

novilist.hr