Grabar-Kitarović: Razočarao me dosadašnji rad komisije za Agrokor

Kolinda Grabar Kitarović, Kolinda Grabar Kitarović, klapa HRM-a Sveti Juraj, Kolinda Grabar Kitarović, Hrvatska zemlja, Kolinda Grabar Kitarović, Kolinda Grabar Kitarović, Agrokor, Kolinda Grabar Kitarović, Predsjednica RH
... istražne komisije za Agrokor.

Predsjednica Hrvatske je, na pitanje treba li se nastaviti rad istražne komisije za Agrokor, odgovorila da podizanjem pravomoćne optužnice po zakonu prestaje rad komisije.

- Upozoravala sam na to da se zakon može promijeniti i na Saboru je da donese odluke u tom smislu, dakle, da li će neke odluke donijeti ili neće donijeti. Očekivala sam da će u radu komisije biti više ozbiljnosti i manje politiziranja - rekla je Grabar-Kitarović.

Istaknula je da od početka podržava rad svih državnih institucija da se rasvijetli stanje u Agrokoru - kako je i zašto nastala sadašnja situacija te da se utvrdi odgovornost i krivica.

- Prije svega, tu je riječ o pravosudnom procesu i očekujem da pravosuđe odigra primarnu ulogu, no i Sabor može postaviti određene parametre. To je možda bila dobro naučena lekcija da se ubuduće izbjegnu takve situacije, no zato treba davati i zakonska rješenja i prijedloge, upravo se to očekuje od zakonodavnog tijela kao što je Sabor - naglasila je Grabar-Kitarović.

Navela je da ju je dosadašnji rad komisije razočarao jer je očekivala da će dati više odgovora, da će biti ozbiljniji, da će biti manje politiziranja.

- Držim da rad takve komisije, ako će se nastaviti, mora biti usmjeren na rasvjetljivanje istine o Agrokoru, a ne na politiziranje, prebacivanje krivice ili slično, jer svi želimo znati što se događalo i da svi odgovorni za to i odgovaraju - dodala je Grabar-Kitarović.

FENA