Gotovina u Pakoštanima: Konačno sam pronašao put svojoj kući!

‎"Dobro večer prijatelji! Dobrodošli, veselite se! Eto, napokon, nakon toliko godina, našao sam put do svoje kuće, večeras sam ovdje", kazao je general Ante Gotovina u svom obraćanju okupljenom mnoštvu koje ga je na bakljama "zapaljenoj" rivi dočekalo uz skandiranje "Ante, Ante!".

"Što drugo mogu reći nego da sam sretan, sretan sam što sam među vama, sretan što sam među svojima", poručio je general i dodao: "Hvala vam na iskazanoj kršćanskoj ljubavi tijekom svih ovih godina, ovu kršćansku ljubav koju smo iskazali trebamo širiti dalje, posebno onima koji su najslabiji, onima koji su ugroženi".

General je još jednom poručio svima kako se treba okrenuti budućnosti te kako bi se u našoj domovini svaki čovjek trebao osjećati sretnim: "Sve to pozitivno je ispred nas i ovisi o nama".

Budući da je na pakoštanskoj rivi na dočeku velika gužva, upaljene su brojne baklje i pucaju petarde, general je svoje sugrađane zamolio i da budu oprezni kako na fešti netko ne bi stradao: "Veselite se, ali budite oprezni, među vama ima djece i mladih".