Gotovina: Ja ne mogu pogriješiti jer sam iskren, a oni koji glume itekako mogu

Ako glumite, možete - poručio je general Ante Gotovina iz Matice hrvatske, gdje je zajedno s generalom Mladenom Markačem sudjelovao na predstavljanju najnovijeg broja Vijenca posvećenog pravomoćnoj presudi iz Haaga.

 

General Ante Gotovina odgovorio je na optužbe ekstremnih desničara kojima su ozbiljno zasmetale izjave pomirljivih tonova koje je od svog izlaska na slobodu davao.

- Njihova stvar. Ja sam slobodan čovjek i tako mislim. Ja pogriješiti ne mogu. Kad ste iskreni onda ne možete pogriješiti. Ako glumite, možete - poručio je general Ante Gotovina iz Matice hrvatske, gdje je zajedno s generalom Mladenom Markačem sudjelovao na predstavljanju najnovijeg broja Vijenca posvećenog pravomoćnoj presudi iz Haaga.

Dva tjedna od oslobađajuće presude na Gotovinu se obrušio ultradesničarski Hrvatski list, koji je na naslovnicu svoga malotiražnog uratka, uz Gotovininu slilku, stavio naslov 'Je li ovo naš Gotovina'. Glavni urednik lista Ivica Marijačić u tekstu napada generala što nije izdvojio vrijeme za posjet Škabrnji i Vukovaru, ali je zato, smatra Marijačić, mogao dati intervju beogradskom Kuriru ili pak otići na svetu misu u Mariju Bistricu.

U nekoliko svojih redaka Marijačić je optužio Gotovinu da se ne želi sjećati rata, da poziva Srbe da se vrate u Hrvatsku te na prvome mjestu ističe činjenicu da su Zadar i Hrvatsku branili građani svih nacionalnosti, a ne spominje ni pobjede, ni poginule, ni branitelje, ni Tuđmana, ni Šuška.

Gotovina je dodao kako je u Maticu hrvatsku stigao na poziv svoga prijatelja Igora Zidića koji ga je posjetio dok je još bio u zatvoru u Haagu te dodao kako još ne zna čime će se baviti u budućnosti.

- Nisam se još prilagodio. Još ne znam što bih radio u životu. Sigurno ću otići na jedrenje - rekao je Gotovina dodavši kako mu se posebno svidio naslov Vijenca 'Slom specijalnog rata protiv Hrvatske'.

- On sadrži svu istinu svih ovih godina. To je bila naša istina. I iz nje smo izašli kao pobjednici. U ratu oružjem i sad kroz ovu pravnu bitku koja je vođena protiv nas. Sve to sadrži ovaj naslov - zaključio je.

Izvor: dnevno.hr