FOTO/VIDEO  Gotovina: 'Ovo je točka na 'i', rat pripada povijesti, okrenimo se svi budućnosti!

'U boj, u boj za narod svoj!', uzvikivali su okupljeni dok su generali dolazili na pozornicu, a general Gotovina je pustio i suzu.

Ovo je točka na 'i', rat pripada povijesti, okrenimo se svi budućnosti. Budućnost je u našim rukama. Institucije hrvatske države bile su uz nas svo ovo vrijeme. Zahvalan sam predsjedniku Republike, predsjedniku Vlade, ministru obrane i ministarstvu vanjskih poslova koje je sve ove godine bilo sa nama. Budućnost je pred nama i budućnost je u našim rukama. Hvala svima!, rekao je Gotovina.

Želio bih zahvaliti svima vama koji ste bili uz nas, posebno hrvatskim braniteljima. Znao sam da nisam sam i zbog toga mi je bilo lakše. Važno je da smo pokazali da je Hrvatska časno branila svoju zemlju. Sretan sam jer bilo gdje u svijetu možemo reći da smo bez mrlje obranili svoju domovinu. U svijetu ćemo s ponosom govoriti "naša domovina Hrvatska". Neka u njoj žive svi dobronamjerni ljudi i koji joj žele dobro. U ratu smo izvojevali prekrasnu pobjedu, pobjedu koja ulazi u svjetske anale. Hrvatska je slobodna. Svima duboko, duboko iz srca hvala. Živjela nam Hrvatska zauvijek , kazao je Mladen Markač.

Generali su nakon što su pozdravili građane na Trgu otišli na misu u zagrebačkoj katedrali.