FOTO  Gospa od Ružarija u Budimirima kod Trilja - 03.10.2016

budimiri , trilj, Gospa od Ružarija

Tim povodom održan je i bogat zabavno kulturno umjetnički program.

Feštu su otvorile Triljske mažuretkinje sa svojom predivnom kereografijom i još ljepšim plesom koje je bez daha ostavio posjetitelje. Nakon toga  su se redala kukturno umjetnička društa i skupine, i to KUD sveti Ilija Kljaci, KUD Sveti Luka Otok, KUD Dicmo Dicmo, Prološke gangašice i Bile ruže Imotske krajine.

Poslije toga svoje stihove je krasno slovila pjesnikinja Anita Brajkovićm a nakon nje je na scenu  stupila klapa Sveti Luka iz Otoka, a zatim na binu stupa narodni guslar iz Sinja Mirko Crjen koji je odguslio pjesmu današnjice.

Nakon kulturno umjetničkoga programa na scenu stupa glazbeni sastav slikovita naziva Malo vitra iz Splita koja je rasplesala publiku izvođenjem hitova naših Hrvatskih pjevača.

Još su nastupili naš poznati imitator koji je utjelovijo lik babe Mande Ivan Delač sa Zelova i narodni guslar Ivan Jonić Ljoljić.

Vrhunac večeri jr eličanstveni vatromet koji je obasjao nebo iznad Budimira. Nakon toga za sve prisutne je sljedio domjenak, a kušao se  domaći pršut i sir, te naravno pečenje koga je bilo u izobilju.

Svega ovoga ne bi bilo da nema vrjednoga razvojačenoga branitelja i predsjednika mjesnog odbora Budimira legende Damira Ivančevića koji je cjeloga sebe uložio u ovaj projekt bez neke velike pomoći.

Program je vodio naš proslavjeni novinar Denis Šabić. Fešta uz bend Malo vitra se nastavila do duboko u noć.

Tekst i foto by:Ivica Lozina