Goran Radman ujedinio zemlju

hrt

....Sisku, Gospiću, Krapini, Novoj Gradiški, Županji i Virovitici, dokida se osnovna funkcija javne televizije, a to je informiranje na području cijele Hrvatske. Tražimo od HRT-a da sačuva dopisništva, a mjere štednje provede na pratećim službama i podizanjem efikasnosti".

Tako glasi tekst online peticije što se od petka potpisuje zbog odluke Glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana da ukine 11 dopisništava. Svakakvih je odluka za svog mandata donio Radman, ali ni jedna nije ovako natjerala sve društvene čimbenike na akciju najširih razmjera. Reagirali su župani, reagirao je HDZ, oglasio se predsjednik saborskog Odbora za medije laburist Branko Vukšić, njegov stranački kolega Nikola Vuljanić piše iz EU parlamenta, a koliko god resorno Ministarstvo kulture zabijalo glavu u pijesak i koliko god šuti Vlada na koju se Radman poziva dok forsira gašenje dopisništava, glasaju se lokalni SDP-ovci poput gradonačelnice Koprivnice Vesne Želježnak.

Traže da Radman odluku povuče. I 70 udruga civilnog društva okupljenih u Platformi 112 uputilo je zahtjev nadležnim tijelima, tražeći vanjsku procjenu opravdanosti odluke Gorana Radmana.

glas-slavonije.hr