General Željko Glasnović i gospođa Vesna Pinjuh su naš izbor!

izbori, izbori, izbori, izbori 2010, najbolji sportaši, izbori, HDZ 1990, HSP BIH, HDZ BiH, izbori 2010, izbori, izbori, BIH, CIK, izbori 2010, izbori, CIK, potvrda, Čapljina, izbori, Hrvati u BIH, izbori, izbori, BIH, vlast, Posušje, izbori, Politika, izbori, izbori, dijaspora, sabor, Mostar, izbori, Jonathan Moore, sip, izbori, Mostar, BIH, izbori, kupovina glasova, kodeks, popis, kandidati, izbori, izbori, predizborna kampanja, izbori, izbori, HDZ BiH, izbori, BIH, izbori, prsten, Hrvati u BIH, izbori, dijaspora, Hrvatska zemlja, Novac, glasovanje, parlamentarni izbori, izbori u RH, izbori, Hrvatska zemlja, Vesna Pinjuh, Željko Glasnović, Sektor branitelja oboljelih od PTSP-a, glasovanje, Nizozemska, bh. hrvati

kako će izjednačiti naša prava sa pravima ratnih vojnih invalida u Republici Hrvatskoj.
Od svih kandidata koji su se kandidirali u jedanaestoj izbornoj jedinici jedino su naš problem prepoznali Vesna Pinjuh sa Neovisne liste i Željko Glasnović iz Domoljubne koalicije.
Prema statističkim podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje koje je prezentirala gospođa Vesna Pinjuh, 8.334 hrvatskih branitelja na temelju oboljenja i povrede nije moglo ostvariti pravo na invalidsku mirovinu u Republici Hrvatskoj jer je netko u međudržavnom sporazumu RH i BiH ograničio prava samo na ranjene i zatočene branitelje HVO-a.

8.334 pripadnika HVO zajedno sa svojim članovima obitelji imaju strateški brojčani udio u cjelokupnom udjelu hrvatskog naroda u BiH i samo njihovo izjednačavanje s pravima pripadnika hrvatske vojske koji su to pravo ostvarili u Republici Hrvatskoj dovelo bi do značajne relaksacije socijalnog položaja hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, ali bi bila ispravljena velika nepravda prema nama braniteljima koji smo izgubili zdravlje u Domovinskom ratu.

Isto tako, general Glasnović je legenda Domovinskog rata i on se deklarativno zalaže za izjednačavanje prava ali je njegov fokus političkog djelovanja više usmjeren na rušenje komunističke i udbaške hobotnice koja svojim pipcima čvrsto drži Hrvatsku državu, a što i mi podržavamo.

S obzirom da se u BiH u jedanaestoj izbornoj jedinici biraju tri zastupnika činilo bi nam veliko zadovoljstvo da u budućem sazivu Sabora Republike Hrvatske vidimo i gospođu Vesnu Pinjuh i generala Glasnovića.

Mi branitelji oboljeli od PTSP-a smo pomno pratili predizborne poruke i za sve ostale liste nismo uspjeli pronaći dovoljno političkog programa koji bi mi željeli podržati.
Analitički gledano nama nisu prihvatljive sve one političke organizacije koje su sudjelovale u procesu Detuđmanizacije Republike Hrvatske, konkretno se tu misli na :
- Listu koju nosi Josipović i Čačić,
- Socijalistička radnička partija
- Milan Bandića 365 dana
- Mirela Holi i njezin ORAH

Isto tako, Most nezavisnih lista nama nije prihvatljiv jer obuhvaća na listi ljude koji nikada nisu živjeli u Bosni i Hercegovini i po logici stvari ne mogu biti vjerodostojni zastupnici interesa Hrvata koji žive izvan Domovine.
S obzirom da je se na ove izbore prijavila i Stranka u ime obitelji čije mi vrijednosti koje oni promoviraju poštujemo, nikako nam nije jasno zašto nisu listu sastavili od kandidata koji žive izvan Republike Hrvatske kako bi mogli promovirati suštinske probleme obitelji istog naroda u Domovini i izvan nje.

Koalicija „Spremni" koju čine konzervativna stranka HSP i Obiteljska stranka moraju prvo staviti sve prvaše pod jedan kišobran pa tek onda zatražiti glasove hrvatskog naroda iz jedanaeste izborne jedinice jer mi nikada nećemo podržati podjele, a uvijek ćemo podržati zajedništvo, isto važi i za Autohtonu Hrvatsku stranku prava.
Kada je u pitanju HKDU o njima ništa ne znamo, niti su svoj program prezentirali u jedanaestoj izbornoj jedinici.

Pozivamo sve pripadnike Hrvatskog vijeća obrane koji su po članku 1.1.7. međudržavnog ugovora između RH i BiH uskraćeni za svoja stečena prava da izađu na Parlamentarne izbore 7. i 8. studenog i daju potporu političkim kandidatima koji su prepoznali suštinu naših problema i dali nam čvrstu garanciju kako će glas za njih biti glas za nas.

Sektor branitelja oboljelih od PTSP-a