General Slobodan Praljak ostavio oproštajno pismo

Slobodan Praljak, HAG, Haški Tribunal, haški sud, general HVO, Slobodan Praljak, Hrvatska, Slobodan Praljak, istina, Slobodan Praljak, haški sud, presuda, Slobodan Praljak, BIH, HVO, Slobodan Praljak, HVO, Marijan Knezović, Slobodan Praljak, Slobodan Praljak, Haag, Međunarodni sud pravde u Den Haagu (ICJ), hrvatska šestorka u haagu, HRS, Slobodan Praljak, Slobodan Praljak, Proces u Haagu, hrvatska šestorka u haagu, presuda Međunarodnog suda pravde u Haagu

... bočicu s otrovnom tekućinom, teško se oteti dojmu da je general predosjećao ili pak raspolagao informacijama da će sud potvrditi osuđujuću presudu.

Umjesto stigme ratnog zločinca, kakvim se nije osjećao, radije je izabrao smrt. U prethodno, kako se čini, detaljno razrađenom scenariju. Prema informacijama kojima raspolaže Večernji list, na najcrnji scenarij bio je spreman još prije dvije godine, kada je i krenuo u razradu svojeg samoubilačkog plana.

A o tome planu, kako se čini, ni njegovi prijatelji pa ni članovi njegove najuže obitelji nisu znali ni najmanju sitnicu. U njihovu domu na zagrebačkom Kraljevcu, koju su nakon šokantne vijesti iz Haaga počeli obilaziti brojni Praljkovi prijatelji i suradnici, bilo je pohranjeno zapečaćeno pismo s posljednjom željom haaškog uznika, koje je stiglo prije dvije godine s uputom da se otvori samo u slučaju njegove iznenadne smrti, što se u konačnici i dogodilo.

Sprovod generala Praljka, po njegovoj želji trebao bi biti zatvoren za javnost. Održat će se na Mirogoju, na zagrebačkom krematoriju u krugu obitelji i uz prisutnost svećenika. Pepeo generala Praljka poslije bi, po njegovoj želji, trebao biti rasut po dijelovima Hrvatske.

Hrvatski generalski zbor u petak, 1. prosinca 2017. godine, od 11 do 19 sati u svojim prostorijama u ulici Jurja Habdelića 2 u Zagrebu, otvorit će knjigu žalosti. Narednih dana održat će se i komemoracija, a na dan sprovoda generala Praljka i sveta misa.

Podsjetimo, neki Praljkovi suborci istaknuli su kako bi on trebao biti pokopan u Aleji hrvatskih branitelja na Mirogoju uz najviše vojne počasti, no general je imao drugu želju.