Metković pod Neretvom drugi puta ove godine

Metković, poplava
Zbog obilne kiše Neretva je nabujala po drugi puta ove godine, zbog čega stanovnici Metkovića opet vode borbu s poplavama - prenosi portal metkovic.hr.

Vodostaj rijeke iznosio je 240 centimetara, no kiša pada tijekom cijelog dana, zbog čega su posebno ugroženi stanovnici desnog dijela grada. Tamo su, naime, već poplavljene pojedine kuće, dvorišta i vrtovi.

Jutros je ekipa portala metkovic.hr obišla dijelove grada i uvjerili se da su neke ulice mjestimično poplavljene pa se ne preporuča njima prolaziti osobnim automobilima. Tako je poplavljeno raskrižje Neretvanskih gusara i Norinske (prema Glibuši) te prvi metri Zagrebačke na spoju s Ulicom Zrinskih i Frankopana (Jerkovac). Zamijećeno je da Norin pomalo otječe, ali je i dalje dotok veći nego odtok, zbog čega raste razina vode u Zagrebačkoj, u Marka Marulića i Neretvanskih gusara.

U dogovoru s načelnikom Stožera za obranu i spašavanje Matom Mustapićem preksinoć je pripremljen određeni broj vreća kako u posljednji trenutak ne bi iznenadila situacija na terenu. Napunjeno je oko osamsto vreća koje su tijekom dana uglavnom i podijeljene.

'' Vreće se pune u krugu Komunalnoga poduzeća i Vatrogasnoga pa smo ih danas dijelili najpotrebnijima, uglavnom u Ulici Marka Marulića. Ljudi su po vreće dolazili i sami. U ovakvim situacijama radimo od 0 do 24 sata '' - rekao je zapovjednik JVP Metković Jure Pilj.

Osim toga, protelkih dana Iz Zavoda za javno zdravstvo DNŽ obavijestili su da je voda na crpilištu u Prudu zamućena te da, prema Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode, nije izravno pogodna za piće.

Pred stanovnicima susjednog nam Metkovića još je jedna duga noć, a nadati se kako razina vode tijekom noći neće rasti, te kako stanovnici neće morati napuštati svoje domove.

Metkovic.hr

foto: (Denis Jerković/CROPIX)