FOTO  Božićna čarolija u hrvatskom selu od 11 stanovnika, do sada ih posjetilo 30.000 posjetitelja

Hrvatska, božićno selo, Gornji Dolac, božićne lampice

Usred krša Zagore niknulo je božićno selo u Gornjem Docu. Malo je reći da su najmanji najviše oduševljeni.

Lampica je gomila. Gotovo dva i pol milijuna. Da ih je poredati jednu pored druge – bile bi duge 48 kilometara.

„Najprije me stavio u razmišljanje. Znači, to sam debelo razmišljala. Šta i kako. Onda sam rekla hajmo. Probajmo. Treba naći svjećice, treba naći toliko kabela, toliko lampica i toga svega. Ali nema odustajanja, nema posustajanja jer tko ne riskira, ne profitira“, rekla je za RTL vlasnica Božićnog sela, Kristina Lučić.

U trenutku kad joj je suprug rekao da će ovdje na Mosoru, u zaleđu Omiša, zapuštenom selu sa svega desetak stanovnika izgraditi božićno selo Kristina je, baš poput mnogih, mislila da joj s mužem nešto nije u redu. Ali Tihomir je imao viziju i podijelio je s namaovu nevjerojatnu božićnu priču.

Vlasnik Božićnog sela Tihomir Lučić poveo je novinare u dnevni obilazak njegova noćnog čuda. Jedino se tako može shvatiti koliko je ludo hrabra bila njegova ideja.

To je njegova djedovina. Rođeni Solinjanin ni sam nije mislio da će od sela ikad išta biti.

„Nikad nisam živio tu i kao mali kad bi trebali ići na selo nije mi bilo baš drago ići.  Selo ima nekih 30ak kuća 11 stanovnika, a prije 50 godina prema pričama starijih, bilo je samo 70 djece u tih 11 kuća. A mi danas imamo više zaposlenika nego što je stanovnika u selu“, rekao je Lučić.

Ne samo da je zaposlenih više nego stanovnika, nego je i životinja bar pet puta više.  Sa životinjama je, zapravo, sve i počelo.