Film o Siniši Glavaševiću uz godišnjicu okupacije Vukovara

Film o Glavaševiću, koji bi premijerno trebao biti prikazan u Vukovaru 17. studenoga, govori o velikom angažmanu u kojemu ljudi ostvaruju potencijale za koje nisu ni slutili da ih imaju, rekla je autorica filma, novinarka Višnja Starešina, koja se već duže bavi vukovarskim temama. "Iznenadilo me koliko je Glavašević bio složena i zrela osoba", ustvrdila je, dodavši da je u početku film trebao biti kratkometražni, no, kako se priča razvijala vidjelo se da je ostalo još prostora za istraživanje.

Najavila je da će se, paraleleno sa svjedočanstvima onih koji su bili bliski s Glavaševićem, prikazati i razgovori s petero Francuza koji su na različite načine bili vezani uz Vukovar. Film će otkriti i mehanizam po kojem je funkcionirala Ovčara, gdje je počinjen zločin, dodala je.

Siniša Glavašević rodio se 1960. u Vukovaru gdje je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je komparativnu književnost i bibliotekarstvo na Filozofskom fakultetu u Sarajevu te radio u školama u Lovasu i Borovu naselju. Na Hrvatskome radiju Radio Vukovaru zaposlio se najprije kao spiker te kao urednik i ratni izvjestitelj. Nakon okupacije Vukovara, odveden je iz vukovarske bolnice i gubi mu se svaki trag. Početkom 1997. njegovu posmrtni ostaci pronađeni na Ovčari te je sahranjen na zagrebačkom Mirogoju.

Film se snima u produkciji zagrebačkog "Interfilma".

Hina